Update articol:

OTP Bank lansează o aplicaţie care transformă telefonul mobil în POS pentru acceptarea plăţilor cu cardul

OTP Bank anunţă lansarea serviciului OTP POSibil, o soluţie care permite acceptarea la plată a cardurilor bancare şi utilizarea telefonului mobil în loc de POS.

Conform unui comunicat de presă al băncii, aplicaţia este compatibilă cu terminalele mobile cu sistem de operare Android, telefon mobil sau tabletă, şi este optimă pentru utilizarea în activităţile de curierat şi livrări, servicii de transport în regim taxi şi activităţi antreprenoriale, acolo unde mobilitatea afacerii este un factor-cheie.

OTP POSibil este implementată în parteneriat cu Mastercard şi Visa şi încorporează tehnologia denumită generic “SoftPOS”, care oferă mobilitate, rapiditate şi flexibilitate în acceptarea la plată a cardurilor bancare contactless şi a dispozitivelor de plată alternative, dotate cu tehnologia NFC, uşurând operaţiunile de încasare.

“După ce în urmă cu câteva zile anunţam inaugurarea unei noi sucursale flagship la Timişoara, iată că acum venim cu o altă noutate: lansarea OTP POSibil. Este o aplicaţie digitală inovatoare, creată special pentru cei care vor să încaseze plăţile din mers, direct pe telefonul lor mobil, într-un mod sigur şi rapid. Strategia noastră de creştere a OTP Bank are în vedere, aşadar, extinderea reţelei fizice, dar în paralel dezvoltăm şi soluţii online moderne şi flexibile, în conformitate cu transformarea comportamentului general faţă de shopping. În plus, nu pot să nu remarc că raportul plăţilor digitale în portofoliul nostru continuă să crească susţinut, fiind stimulat de rafinarea canalelor digitale şi creşterea încrederii în securitatea acestui tip de tranzacţii bancare”, a declarat Roxana Hidan, director general adjunct OTP Bank România, divizia Retail.

Tranzacţiile şi plăţile digitale au o pondere de 93% din totalul tranzacţiilor din portofoliul OTP Bank, în cazul persoanelor fizice, şi de 97% în cadrul companiilor.

Noua aplicaţie se înscrie în seria lansărilor de instrumente digitale ale OTP Bank, după ce în anul 2020 a introdus pe plan local serviciul Mobile Payments, care permite plata cu telefonul mobil sau alte terminale mobile compatibile, prin aplicaţiile OTPay, pentru Android, şi Apple Pay Wallet. Totodată, au fost actualizate serviciul de internet banking OTPdirekt şi aplicaţia mobilă SmartBank.

Aplicaţia OTP POSibil se instalează pe telefonul mobil în mod similar cu aplicaţia de plăţi mobile OTPay şi apoi poate fi accesată cu ajutorul datelor de conectare furnizate de OTP Bank prin email şi SMS, conform “Contractului de acceptare la plată a cardurilor” semnat în prealabil cu banca.

Tranzacţiile sunt securizate prin tehnologii de criptare specifice terminalelor POS, pot fi urmărite direct în aplicaţie, iar încasările sunt procesate automat în contul utilizatorului în a doua zi lucrătoare după realizarea tranzacţiei.

OTP Bank România, subsidiară a OTP Group, este un furnizor integrat şi auto-finanţat de servicii financiare. Banca ocupă locul 9, în funcţie de active, în clasamentul jucătorilor bancari din România, din decembrie 2018.

BVB | Știri BVB

VRANCART SA (VNC) (31/05/2023)

Raport conf. art. 108 Legea 24/2017 (R)

SIF HOTELURI SA (CAOR) (31/05/2023)

Act aditional promisiune bilaterala vanzare cumparare Eurohotel Baia Mare

C.N.T.E.E. TRANSELECTRICA (TEL) (31/05/2023)

Solicitare completare ordine de zi AGA din data de 19/20 iunie 2023

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (31/05/2023)

Nuclearelectrica inclusa in indicii MSCI Frontier Markets

ALRO S.A. (ALR) (31/05/2023)

Grupul ALRO si AZERALUMINIUM au semnat un memorandum de intelegere