Update articol:

Petrolul, în cel mai mare declin lunar din 2008

Sursa zerohedge.com

Cotația petrolului a ajuns sub 50 de dolari, la mai puțin de o lună de când Goldman Sachs a estimat că va ajunge la 80 de dolari, până la finalul anului, comentează zerohedge.com.

Petrolul se îndreaptă spre cel mai mare declin lunar din 2008, după ce Rusia a reiterat faptul că se simte confortabil cu prețurile actuale, cu doar o săptămână înainte de a se întâlni cu OPEC la Viena pentru a discuta posibilitățile evoluției producției, potrivit Bloomberg.

Cotațiile futures de la New York au scăzut cu 2,2%.

Ministrul rus al Energiei, Alexander Novak, a declarat agenției de știri Tass că producția de petrol a națiunii sale va rămâne stabilă până la sfârșitul anului, prețurile curente fiind atractive atât pentru producători, cât și pentru consumatori.

În timp ce Rusia a manifestat dorința de a se alătura Arabiei Saudite în reducerea producției, rezultatul probabil al întâlnirii OPEC cu partenerii săi săptămâna viitoare rămâne neclar, deoarece grupul se află sub presiunea președintelui Donald Trump de a scădea prețurile.

“În situația actuală, rușii și saudiții sunt încă departe de un acord cu privire la detaliile fine ale restricțiilor de producție”, scrie într-un raport Stephen Brennock, analist la PVM Oil Associates din Londra. ”

Prețul barilului de petrol WTI cu livrarea din ianuarie a scăzut cu 70 de cenți până la 50,75 dolari pe baril la New York Mercantile Exchange la ora locală 8:42, în scădere cu 22% în această lună.

Cotația petrolului Brent cu decontare în ianuarie a scazut cu 69 de cenți la 58,82 dolari pe baril la bursa londoneză ICE Futures Europe, ducând declinul acestei luni la 22%.

La începutul acestei săptămâni, președintele rus Vladimir Putin a spus că prețul brut de aproximativ 60 de dolari pe baril este “echilibrat și corect”, dar a adăugat că Moscova este gata să coopereze cu colegii săi producători. Comentariul părea mai puțin vehement față de cererea saudită de reducerea producției cu 1 milion de barili pe zi de către Organizația țărilor exportatoare de petrol și aliații săi.

BVBStiri BVB

SIF OLTENIA S.A. (SIF5) (29/10/2020)

Erata - Hotarari AGOA din 29.10.2020

SIF MOLDOVA S.A. (SIF2) (29/10/2020)

Notificare prag detineri/vot >5%

MUNICIPIUL BACAU (BAC26B) (29/10/2020)

Plata cupon 45, rambursare rata principal 44 & calcul rata dobanda pentru cuponul 46

MUNICIPIUL BACAU (BAC26A) (29/10/2020)

Plata cupon 49, rambursare rata principal 47 & calcul rata dobanda pentru cuponul 50

ROMPETROL RAFINARE S.A. (RRC) (29/10/2020)

Semnare documente relationate de suplimentarea unui credit sindicalizat