Update articol:

Petrolul, în cel mai mare declin lunar din 2008

Sursa zerohedge.com

Cotația petrolului a ajuns sub 50 de dolari, la mai puțin de o lună de când Goldman Sachs a estimat că va ajunge la 80 de dolari, până la finalul anului, comentează zerohedge.com.

Petrolul se îndreaptă spre cel mai mare declin lunar din 2008, după ce Rusia a reiterat faptul că se simte confortabil cu prețurile actuale, cu doar o săptămână înainte de a se întâlni cu OPEC la Viena pentru a discuta posibilitățile evoluției producției, potrivit Bloomberg.

Cotațiile futures de la New York au scăzut cu 2,2%.

Ministrul rus al Energiei, Alexander Novak, a declarat agenției de știri Tass că producția de petrol a națiunii sale va rămâne stabilă până la sfârșitul anului, prețurile curente fiind atractive atât pentru producători, cât și pentru consumatori.

În timp ce Rusia a manifestat dorința de a se alătura Arabiei Saudite în reducerea producției, rezultatul probabil al întâlnirii OPEC cu partenerii săi săptămâna viitoare rămâne neclar, deoarece grupul se află sub presiunea președintelui Donald Trump de a scădea prețurile.

“În situația actuală, rușii și saudiții sunt încă departe de un acord cu privire la detaliile fine ale restricțiilor de producție”, scrie într-un raport Stephen Brennock, analist la PVM Oil Associates din Londra. ”

Prețul barilului de petrol WTI cu livrarea din ianuarie a scăzut cu 70 de cenți până la 50,75 dolari pe baril la New York Mercantile Exchange la ora locală 8:42, în scădere cu 22% în această lună.

Cotația petrolului Brent cu decontare în ianuarie a scazut cu 69 de cenți la 58,82 dolari pe baril la bursa londoneză ICE Futures Europe, ducând declinul acestei luni la 22%.

La începutul acestei săptămâni, președintele rus Vladimir Putin a spus că prețul brut de aproximativ 60 de dolari pe baril este “echilibrat și corect”, dar a adăugat că Moscova este gata să coopereze cu colegii săi producători. Comentariul părea mai puțin vehement față de cererea saudită de reducerea producției cu 1 milion de barili pe zi de către Organizația țărilor exportatoare de petrol și aliații săi.

BVBStiri BVB

SIF OLTENIA S.A. (SIF5) (02/03/2021)

Reluare plata dividend 2019

ROMPETROL WELL SERVICES S.A. (PTR) (02/03/2021)

Raport curent cf art. 234, alin. 1, litera i) din Reg. 5/2018

ELECTROARGES SA (ELGS) (02/03/2021)

Rezultate financiare preliminare 2020 - versiune limba Engleza

Erste Group Bank AG (EBS) (02/03/2021)

Notificare - detineri < 4%