Update articol:
Premierul: Am solicitat tuturor structurilor de siguranţă naţională informaţii legate de situaţia din energie (VIDEO)

Virgil Popescu: “Doamna Dăncilă vrea informări de la structurile cu atribuții de Securitate Națională despre stocurile de cărbune! Doamna premier, dumneavoastră aţi aprobat stocurile de cărbune!

Doamna premier Dăncilă vrea informări de la structurile cu atribuții de Securitate Națională despre stocurile de cărbune, susţine deputatul PNL Virgil Popescu, vicepreşedintele Comisiei de Industrii din Camera Deputaţilor, pe Facebook.

 

 

 

 

Domnia sa susţine: “Hopa!!! S-a trezit și doamna Dăncilă și vrea informări de la structurile cu atribuții de Securitate Națională despre stocurile de cărbune! Doamna premier, stocurile de cărbune se aprobă prin HG la propunerea ministerului Energiei, adică de DVS! Ca în fiecare an, stocurile au fost subdimensionate mergând pe principiul că poate nu o să avem o iarnă grea.

Gândiți-vă ce se va întâmpla când temperaturile vor scădea, iar consumul de energiei al României va urca la 12.000 MgWh, adică cu 50% mai mult decât acum!

România are capacități de producție doar pe hârtie, multe dintre acestea nefiind funcționale! Suprataxa de 2% pe cifra de afaceri le va doborâ pe cele care produc și sunt vulnerabile, cum este cazul Complexului Energetic Oltenia.

Vă dau un sfat: Dați-l afară cât mai URGENT pe Darius Vâlcov! Abrogați OUG 114 și apucați-vă de investit în sectorul energetic! Nu puteți lua banii din energie, an de an, și să trăiți cu impresia că nu vor exista consecințe!

Cum credeți dvs. că minerii  se pot duce acasă cu 1.900 de lei în mână în timp ce cel mai mic salariu din sectorul bugetar este cu mult mai mare?

Ați creat discrepanțe mari între salariul bugetarilor și cel din mediul de afaceri și încep să se vadă efectele negative! Asta este cauza reala a grevei minerilor! Nu ei sunt de vina, ci eminenţele cenușii care vă consiliază!”

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat, astăzi, că a dispus o serie de măsuri de urgenţă în ceea ce priveşte ”situaţia gravă” de la Complexul Energetic Oltenia.

“Mi s-a adus la cunoştinţă ieri, cu suspectă şi nepermisă întârziere, situaţia gravă de la Complexul Energetic Oltenia. Am convocat imediat o întâlnire de urgenţă şi, împreună cu miniştrii şi autorităţile responsabile, am analizat ce măsuri pot fi luate, astfel încât Complexul Energetic Oltenia să îşi reia activitatea la capacitatea normală. Ne preocupă situaţia de la CE Oltenia şi funcţionarea sistemului energetic naţional şi am ţinut cont de toate semnalele apărute în spaţiul public în ultimele zile. Astfel, am dispus următoarele măsuri: să îmi fie prezentată de urgenţă situaţia stocurilor de cărbune comparativ cu anul trecut, o analiză detaliată a situaţiei minerilor, a veniturilor lor şi a condiţiilor de lucru, precum şi soluţii de modernizare a Complexului Energetic Oltenia, Corpul de control să înceapă în această dimineaţă un control la această societate

Am solicitat ministrului Energiei să meargă în această dimineaţă la Târgu Jiu, să discute cu oamenii şi să vină urgent cu soluţii. Am cerut consilierului de stat din aparatul prim-ministrului, cu responsabilităţi în domeniul energiei, să convoace de urgenţă grupul de lucru interministerial pentru siguranţă energetică. Am solicitat în această dimineaţă tuturor structurilor de siguranţă naţională informaţii legate de această situaţie extrem de gravă şi verificarea celor apărute în spaţiul public privind achiziţii de energie din alte ţări la preţuri foarte mari, astfel încât să ne lămurim foarte clar dacă există vreo legătură între acest blocaj şi dorinţa unora de a face speculaţii pe spatele românilor. Nimeni, absolut nimeni nu se poate juca cu independenţa energetică a ţării. Cu toate aceste date pe masă, vom putea să luăm deciziile care se impun, astfel încât să nu fie afectată siguranţa şi funcţionarea sistemului energetic naţional”.

 

BVBStiri BVB

TERAPLAST SA (TRP) (26/10/2020)

Convocare AGAO 27.11.2020

COMPA S. A. (CMP) (26/10/2020)

Notificare - rascumparare actiuni proprii 19-23.10.2020

SOCIETATEA ENERGETICA ELECTRICA S.A. (EL) (23/10/2020)

Tranzactii raportate conf. art. 92 ind. 3 Legea 24/2017

COS TARGOVISTE S.A. (COS) (23/10/2020)

Stadiu procedura insoventei