Update articol:

Preşedintele Putin îi premiază pe creatorii vaccinului Sputnik V cu ocazia Zilei Naţionale a Rusiei

Putin Sursa foto: en.kremlin.ru

Cu ocazia Zilei Naţionale a Rusiei, preşedintele Vladimir Putin i-a distins sâmbătă cu Premiul de Stat pentru Ştiinţă şi Tehnologie 2020 pe creatorii vaccinului anti-COVID-19 Sputnik V, într-un moment în care ţara se confruntă cu o recrudescenţă a cazurilor de contagiere cu noul coronavirus, relatează EFE, potrivit Agerpres.

“Puterea ştiinţei ruseşti a fost dovedită clar anul trecut, când persoane din întreaga lume aşteptau de la oamenii de ştiinţă salvarea de pandemia de coronavirus. Iar cercetătorii noştri au reuşit să obţină în timp record vaccinul anti-COVID-19 Sputnik V, sigur şi eficient”, a declarat preşedintele la înmânarea premiilor.

Ziua Naţională a Rusiei, marcată pe 12 iunie, sărbătoreşte declaraţia de suveranitate a Federaţiei Ruse după destrămarea Uniunii Sovietice.

Putin l-a premiat pe directorul Centrului de Epidemiologie şi Microbiologie Gamaleya, Alexandr Guintsburg; pe directorul ştiinţific adjunct al centrului, Denis Logunof, şi pe şeful pentru Cercetări Ştiinţifice al Ministerului rus al Apărării, Serghei Borisevici.

Acest succes a fost calificat de preşedintele rus drept “un triumf”, care a permis Rusiei nu doar să garanteze accesul la vaccinuri cetăţenilor ruşi, ci şi să ajute alte ţări.

Potrivit lui Vladimir Putin, progresele realizate de cercetătorii ruşi “deschid calea spre dezvoltarea de alte vaccinuri, mult aşteptate, împotriva unor boli virale periculoase”.

Între timp în Rusia se observă o creştere stabilă a cazurilor de contagiere cu noul coronavirus, în plină reticenţă a populaţiei să se vaccineze anti-COVID-19 şi în pofida apelurilor autorităţilor la imunizare.

Potrivit autorităţilor sanitare, sâmbătă au fost detectate 13.510 noi cazuri de COVI-19, reprezentând totuşi o scădere faţă de cifrele precedente, şi 399 de decese.

BVBStiri BVB

BITTNET SYSTEMS SA BUCURESTI (BNET) (03/08/2021)

Rezultate exprimare optiune conform Hotararea nr. 3 AGEA 27.04.2021

TRANSILVANIA BROKER DE ASIGURARE (TBK) (03/08/2021)

Convocare AGAE_07/08 Septembrie 2021

TERAPLAST SA (TRP) (03/08/2021)

Hotarare CA din 02.08.2021

SSIF BRK FINANCIAL GROUP SA (BRK) (03/08/2021)

Conferinta telefonica investitori si analisti - S1 2021

ROMPETROL WELL SERVICES S.A. (PTR) (03/08/2021)

Solutionare definitiva litigiu KJK Balkan Holding S.a.r.l