Update articol:

Prințul Charles îndeamnă companiile să pună planeta și oamenii pe primul loc

https://www.ebrd.com/ https://www.ebrd.com/

Prințul Charles al Marii Britanii îndeamnă companiile să pună planeta și oamenii săi pe primul loc, el lansând astăzi o nouă cartă a sustenabilității, susținută de unele companii mondiale importante, potrivit Reuters.

Noua „Terra Carta” – care evocă vechea Magna Carta din Anglia care definea drepturile cetățenilor în urmă cu opt secole – cuprinde aproape 100 de acțiuni pe care companiile semnatare trebuie să le întreprindă pentru un viitor durabil.

„Fac un apel urgent la liderii din toate sectoarele și din întreaga lume pentru a sprijini această „Terra Carta ”, pentru a aduce prosperitatea în armonie cu natura, oamenii și planeta în următorul deceniu”, va spune astăzi Charles, conform extraselor din discursul său.

Charles, în vârstă de 72 de ani, susține cauzele de mediu timp de decenii și a avertizat că încălzirea globală și schimbările climatice sunt cele mai mari amenințări la adresa umanității.

„Nu pot decât să îi încurajez, în special pe cei din industrie și finanțe, să ofere conducere practică acestui proiect comun, întrucât numai ei sunt capabili să mobilizeze inovația, amploarea și resursele necesare pentru a transforma economia noastră globală”, va spune el.

Bank of America, AstraZeneca, HSBC și BP se numără printre companiile care susțin Terra Carta, care a fost proiectată de fostul proiectant șef al Apple Inc, Jony Ive, și compania sa LoveFrom.

BVB | Știri BVB

OMV PETROM S.A. (SNP) (03/10/2022)

Raport tranzactii cu parti afiliate 29 august - 2 octombrie 2022

TRANSILVANIA INVESTMENTS ALLIANCE S.A. (TRANSI) (03/10/2022)

Notificare - rascumparare actiuni proprii 26.09.2022-30.09.2022

FONDUL DESCHIS DE INVESTITII ETF BET PATRIA-TRADEVILLE (TVBETETF) (03/10/2022)

Notificare cu privire la numarul de titluri de participare aflate in circulatie

FONDUL PROPRIETATEA (FP) (03/10/2022)

Notificare - rascumparare actiuni proprii 26 - 30 septembrie 2022