Update articol:

Proteste în Capitală şi alte oraşe din ţară; Protestatarii din Piaţa Victoriei au aruncat cu petarde și sticle

Câteva sute de persoane au plecat în marş, luni, spre Piaţa Victoriei din Capitală, după ce iniţial s-au adunat în Piaţa Universităţii pentru a protesta împotriva măsurilor impuse de autorităţi în contextul pandemiei de COVID-19.

Protestatarii au scandat “Jos Guvernul!”, “Libertate!”, “Jos masca!”, “Fără botniţă, au fluturat steaguri tricolore şi au suflat în vuvuzele. În Piaţa Victoriei au apărut şi reprezentanţi ai galeriilor de forbal care au aruncat cu pedarde în repetate rânduri. Pentru scute perioade de timp circulaţia a fost blocată.

Jandarmeria Română a transmis, luni seară, că nu pregăteşte intervenţia în forţă la protestul din Capitală, întrucât nu au fost incidente care să impună o astfel de intervenţie. Jandarmii au infirmat, astfel, informaţii vehiculate pe Facebook.

Sute de oameni au ieșit pe străzi şi marile orașe din țară. Manifestanţii au scandat lozinci antiguvernamentale şi au cerut demisii. Acestor proteste li s-au alăturat şi reprezentanţii AUR, care au criticat măsurile luate de autorităţi în contextul pandemiei şi cer ridicarea “de urgenţă” a restricţiilor anti-COVID.

La Drobeta-Turnu Severin, jandarmii au fost înconjurați de manifestanți furioși, iar la Brăila au fost ciocniri între manifestanți și forțele de ordine, potrivit Digi 24.

La Constanţa, sute de protestatari nemulţumiţi de măsurile restrictive dispuse de autorităţi pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus au mărşăluit, luni seara, pentru a doua zi consecutiv, pe străzile municipiului Constanţa. Aproape toţi protestatarii erau tineri şi cei mai mulţi dintre aceştia nu purtau mască de protecţie.

Câteva sute de persoane au protestat luni după-amiază şi în municipiul Sibiu, nemulţumite de restricţiile impuse în timpul pandemiei.

Iniţial, zeci de protestatari s-au strâns în Piaţa Mare din Sibiu, de unde au plecat în marş pe bulevardul Nicolae Bălcescu, bulevardul Vasile Milea, calea Dumbrăvii, bulevardul Mihai Viteazu, strada Nicolae Iorga.

Unii manifestanţi şi-au ars măştile în Piaţa Mare. S-au scandat lozinci împotriva primarului municipiului, Astrid Fodor, sau a preşedintelui Klaus Iohannis.

Peste 100 de persoane s-au adunat şi la Iaşi, în faţa Prefecturii, pentru a-şi manifesta nemulţumirea faţă de ultimele măsuri impuse de guvernanţi pentru a limita creşterea infectărilor cu noul coronavirus.

 

Fluturând Drapelul naţional, manifestanţii au strigat “Libertate” şi au scandat lozinci antiguvernamentale. Ei au cerut totodată demiterea lui Raed Arafat, şeful DSU. Mulţi dintre manifestanţi nu purtau mască de protecţie şi nu au păstrat  distanţa socială.

Circa 300 de cetăţeni care, în majoritate, fie nu aveau mască, fie o purtau necorespunzător, s-au organizat în coloană şi au mărşăluit prin centrul Timişoarei, scandând lozinci împotriva măsurilor de protecţie anti-COVID şi a oficialilor care le-au susţinut şi instituit.

Ei purtau steaguri tricolore şi bannere pe care erau înscrise diferite mesaje: “Nu ne temem de COVID, căci iubirea e un zid!”, “HoReCa se trezeşte!”. S-au strigat lozinci precum “Arafat judecat!”, “Afară, afară, cu Arafat din ţară!”, “Timişoara, trezeşte-te!”, “Timişoara florilor nu-i oraşul hoţilor”, “Libertate nouă, ca în ’89”, “Libertate pură, fără dictatură”, “Viaţa e sublimă fără carantină”.

Protestatarii s-au întâlnit în faţa Prefecturii, apoi au plecat în Piaţa Victoriei/Operei şi la Catedrală, pe ale cărei trepte au rostit ”Tatăl nostru”. Protestul a fost paşnic, fără incidente.

Câteva zeci de persoane s-au strâns în centrul municipiului Ploieşti, exprimându-şi nemulţumirea faţă de restricţii.

Şi la Tulcea s-a protestat faţă de noile restricţii impuse de autorităţi. Protestatarii s-au întâlnit în Piaţa Tricolorului din municipiu, începând cu ora 17,00. Au scandat “Jos masca, nu suntem câini!” iar apoi au plecat în marş prin oraş până în cartierul Vest.

Noile măsuri restrictive intrate în vigoare după ce rata de incidenţă în municipiul Galaţi a ajuns la 4,24/1.000 locuitori au adus în stradă peste 100 de persoane, care au protestat în faţa sediului Prefecturii.

Aproximativ 300 de persoane au protestat şi în faţa Prefecturii Cluj. Protestatarii s-au adunat în urma apelurilor de pe reţelele de socializare. S-a scandat: “O dorinţă sinceră, România liberă!” şi “Libertate, Libertate, Libertate”.

După ce au demonstrat în faţa Prefecturii clujene, protestatarii au pornit într-un marş spre cartierul Mănăştur.

La Focşani s-au adunat aproximativ 30 de persoane, la invitaţia reprezentanţilor Alianţei pentru Unirea Românilor (AUR), filiala Vrancea. Participanţii s-au strâns în Piaţa Unirii, cu steaguri tricolore şi cu pancarte cu mesaje antimască şi au plecat într-un marş în jurul clădirilor Prefecturii Vrancea, Consiliului Judeţean Vrancea şi al Primăriei Focşani, alături de deputatul AUR de Vrancea Georgel Badiu.

Câteva sute de oameni au protestat în Piaţa Sfatului din Braşov împotriva ultimelor restricţii impuse de Guvern, după ce atât AUR Braşov, cât şi o persoană particulară au anunţat pe reţelele de socializare două acţiuni de protest.

Câteva persoane s-au adunat, în faţa Prefecturii Braşov, la ora 17,00, la protestul anunţat de filiala locală a AUR, acestora adăugându-li-se, după ora 18,00, alte zeci de persoane, care au pornit din centrul civic, pe jos sau cu maşinile, chemate, pe reţelele de socializare, de către o persoană privată. Conform IJJ Braşov, în jurul orei 19,00, aproximativ 350 de persoane erau prezente în Piaţa Sfatului din zona centrului istoric al municipiului Braşov.

BVBStiri BVB

PRIMARIA MUNICIPIULUI ALBA IULIA (ALB25B) (13/04/2021)

Plata cuponului 27 si rambursare rata principal 27 & calcul rata dobanda pentru cuponul 28

Primaria Alba Iulia (ALB25A) (13/04/2021)

Plata cuponului 29 si rambursare rata principal 29 & calcul rata dobanda pentru cuponul 30

Primaria Alba Iulia (ALB25) (13/04/2021)

Plata cuponului 31 si rambursare rata principal 29 & calcul rata dobanda pentru cuponul 32

FONDUL PROPRIETATEA (FP) (13/04/2021)

Presedintele Comitetului Reprezentantilor si componenta Comitetelor Consultative

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (13/04/2021)

Raport conf. art. 92 ind. 3 Legea 24/2017