Update articol:

Proteste în Ungaria împotriva legii privind orele suplimentare

Mii de oameni au mers astăzi prin centrul orașului Budapesta pentru a protesta împotriva unei noi legi care permite angajatorilor să solicite personalului să lucreze până la 400 de ore suplimentare pe an, potrivit Reuters. 

 

Protestul de azi, organizat de partidele de opoziție, sindicate și grupuri civice, a vizat, în principal, această nouă lege a muncii, numită de critici “legea sclavilor”. Amendamentele la legea muncii prevăd creşterea la 400 a numărului de ore suplimentare pe care angajaţii pot fi solicitaţi să le presteze anual, adică două luni de muncă în plus, pe care angajatorul le poate plăti trei ani mai târziu. 

Protestatarii au mărşăluit prin zăpadă din Piaţa Eroilor până la clădirea Parlamentului, pe malul Dunării, purtând bannere cu mesaje antiguvernamentale, cum ar fi “Îndepărtaţi Guvernul”. 

În ultimele săptămâni, au fost organizate mai multe mitinguri în capitala Ungariei și în alte orașe împotriva a ceea ce protestatarii spun  că este o regulă autoritară a naționalistului conservator Viktor Orban.

“Dezaprobăm  aproape tot ceea ce se întâmplă de când acest guvern a intrat la putere (în 2010), de la corupție la pseudo-democrație”, a declarat Eva Demeter, căsătorită, în vârstă de 50 de ani, potrivit Reuters. 

Unii dintre protestatari au postat pe social media sau au purtat bannere pentru declanşarea unei “greve naționale”. 

 

 

 

 

BVBStiri BVB

VES SA (VESY) (22/10/2020)

Convocare AGA O & E 25/26.11.2020

MedLife S.A. (M) (21/10/2020)

Decizii CA din data de 20 octombrie 2020

ARMATURA S.A. (ARM) (21/10/2020)

Convocare AGEA din 04.12.2020