Update articol:

Putin spune că Rusia este pregătită să furnizeze Ungariei 1 miliard de metri cubi/an suplimentar de gaz

Președintele rus Vladimir Putin a declarat marți că Rusia este pregătită să ofere Ungariei un miliard de metri cubi suplimentar de gaz pe an, potrivit Reuters, subliniind că Moscova este pregătită să intensifice cooperarea cu Budapesta în ceea ce privește tranzitul gazelor .

El a mai spus că problemele de pe piaţa europeană de gaze ar putea reapărea în viitor, dar Ungaria este ferită de aceste probleme datorită unui acord pe termen lung cu Rusia. El a amintit că în 2021 Rusia și Ungaria au renegociat contracte pe termen lung pentru furnizarea de gaze pentru perioada până în 2036. În plus, Putin a subliniat că Ungaria este o țară de tranzit pentru gazul rusesc.

„Bineînțeles, suntem pregătiți să construim o cooperare reciproc avantajoasă în acest domeniu, inclusiv luând în considerare rolul gazului ca cel mai curat și mai prietenos combustibil în perioada de tranziție la energia verde”, a spus Putin.

Energia nucleară

Liderul de la Kremlin a remarcat că Rusia și Ungaria implementează și un proiect strategic major în domeniul energiei nucleare – Rosatom construiește două noi unități electrice la centrala nucleară din Ungaria Paks, care mai mult decât vor dubla capacitatea centralei. „O problemă importantă în ceea ce privește aprovizionarea cu energie. Mulțumită dumneavoastră, domnule președinte, am reușit să extindem acordul pe termen lung privind furnizarea de gaze din Rusia… Ne propunem să creștem în continuare livrările de gaze cu un miliard de metri cubi și vom negocia această chestiune în viitor”, a spus Orban.

BVB | Știri BVB

IMPACT DEVELOPER & CONTRACTOR S.A. (IMP) (28/09/2022)

Informare privind strategia de dezvoltare a societatii

S.N.T.G.N. TRANSGAZ S.A. (TGN) (28/09/2022)

Hotarare CA 28.09.2022 - avizare majorare capital social incorporare rezerve

CONPET SA (COTE) (28/09/2022)

Raport conform art. 234, aliniat 1, lit. i) din Regulamentul ASF nr. 5/2018

MedLife S.A. (M) (28/09/2022)

Disponibilitate Raport Sustenabilitate 2021