Update articol:
Google a lansat un site care oferă date privind distanțarea socială, în funcție de datele de localizare

Google: Deplasările românilor spre cafenele și restaurante, în scădere cu 81% față de jumătatea lui februarie; Distanțarea socială a fost respectată cel mai puțin în județe precum Teleorman, Ialomita, Giurgiu, Călărași

Google a pregătit un raport pentru a evidenția răspunsurile la recomandările de distanțare socială, pe fondul epidemiei de COVID-19. Precizia locației variază de la o regiune la alta, deci noi nu recomandăm utilizarea acestor date pentru a compara țările sau regiunile cu caracteristici diferite (de exemplu, zonele rurale față de cele urbane), arată Google.

***

Trendul deplasărilor spre locuri precum restaurante, cafenele, centre comerciale, parcuri de distracții, muzee, biblioteci și cinematografe arată o scădere de 81%, față de mijlocul lui februarie, în România, potrivit raportului Google Mobility changes, din 29 martie.

VEZI AICI RAPORTUL GOOGLE PENTRU ROMANIA

Deplasările la piețe, supermarketuri și farmacii s-au redus cu 53%, în aceeași perioadă, iar cele către parcuri, cu 60%. Deplasările la stațiile de transport în comun – metrou, autobuz, gară – au fost în scădere cu 72%, iar deplasările către locurile de muncă au scăzut cu 39%.

Graficele Google arată că deplasările au început să se reducă odată cu primele măsuri ale autorităților, de prevenire a epidemiei, respectiv suspendarea cursurilor școlare, decizie din data de 9 martie.

În București, scăderile sunt mai mari față de media țării, cu deplasările spre locurile de muncă în scădere cu 45%.

Din datele Google, reiese că distanțarea socială a fost respectată cel mai puțin în județe precum Teleorman, Ialomita, Giurgiu, Călărași, însă în aceste județe Google arată și că nu a avut suficiente date.

BVBStiri BVB

DAFORA SA (DAFR) (27/10/2020)

Raport conf. art. 92 ind. 3 Legea 24/2017

FONDUL PROPRIETATEA (FP) (27/10/2020)

Tranzactie cu parti afiliate

SIF OLTENIA S.A. (SIF5) (27/10/2020)

Comunicat informare investitori - versiunea in limba engleza

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (27/10/2020)

Informare Depozitarul Central - operare majorare capital social - nr. actiuni