Update articol:

Rompetrol Rafinare anunță că va utiliza toate mijloacele legale pentru ridicarea sechestrului de 106 milioane de euro asupra a patru instalații

Rompetrol Rafinare anunță că va utiliza toate mijloacele legale pentru ridicarea sechestrului, impus de DIICOT, potrivit unui comunicat transmis Bursei de Valori București.

Compania a anunțat că, la data de 10 iulie 2020, Inalta Curte de Casatie si Justitie a respins ca inadmisibila plangerea formulata de SC Balkan Petroleum SA şi SC Faber Invest & Trade Inc impotriva Ordonantei emisa de DIICOT la data de 05.12.2019 prin care s-a clasat Dosarul penal cu nr. 225/D/P/2006.
Prin aceeasi decizie, Inalta Curte de Casatie si Justitie a respins ca nefondata plangerea formulata de Rompetrol Rafinare, impreuna cu KMG International NV si Oilfield Exploration Business Solutions SA, impotriva Ordonantei din 05.12.2019.
Compania aminteste ca prin Ordonanta din 05.12.2019 s-a dispus mentinerea unei masuri asiguratorii asupra a 4 instalatii ale Societatii pana la concurenta sumei de 106 milioane USD care va inceta de drept daca Autoritatea pentru Administrarea Activelor Statului – AAAS si Faber Invest nu vor introduce actiune in fata instantei civile in 30 de zile de la comunicarea solutiei.
Avand in vedere ca AAAS nu a depus in termenul mai sus indicat o actiune civila impotriva Societatii, iar actiunea civila a lui Faber a fost anulata ca netimbrata de catre Tribunalul Bucuresti, Societatea va utiliza toate mijloacele legale pentru ridicarea acestor masuri asiguratorii, a transmis Rompetrol Rafinare.

Potrivit deciziei instantei, procurorii i-au exonerat pe americanii George Philip Stephenson, fost vicepreședinte al Rompetrol pe vremea lui Dinu Patriciu, și Richard Colin Hart, și el din fosta conducere a Rompetrol, pe foștii miniștri Dan Ioan Popescu, Mihai Tănăsescu, Sebastian Vlădescu și Gheorghe Pogea. În cazul americanilor, pentru că a intervenit prescripția, a scris G4media.ro.

Înalta Curte a confirmat clasarea dosarului Rompetrol și a menținut sechestrul pe rafinăria Petromidia până la 106 milioane de dolari

BVB | Știri BVB

FONDUL PROPRIETATEA (FP) (29/06/2022)

Decontarea si plata tranzactiilor aferente ofertei publice de cumparare

ELECTROAPARATAJ S.A. (ELJ) (29/06/2022)

Convocare AGAO la data de 01/02.08.2022