Update articol:

Rusia are o ”responsabilitate” în aprovizionarea alimentară mondială, îi ”aminteşte” Scholz lui Putin într-o convorbire telefonică de 75 de minute

Olaf Scholz Olaf Scholz / Sursa foto: facebook.com/olafscholz

Cancelarul german Olaf Scholz i-a ”amintit” vineri preşedintelui rus Vladimir Putin, într-o convorbire la telefon, ”responsabilitatea particulară” a Rusiei în aprovizionarea alimentară mondială, ”extrem de tensionată din cauza războiului din Ucraina”, anunţă într-un comunicat Canelaria germană, relatează AFP, potrivit news.ro.

Şeful Guvernului german a ”insistat” totodată – în această convorbire telefonică de 75 de minute – asupra necesităţii unui armistiţiu ”cât mai rapid posibil”.

Scholz a ”respins în mod clar acuzaţia potrivit căreia nazismul este răspândit în Ucraina”, anunţă Cancelaria

Putin i-a spus lui Scholz că civilii au fost evacuați din uzina Azovstal asediată, potrivit Digi24.ro.

„S-a mai menționat că, cu participarea reprezentanților ONU și ai Comitetului Internațional al Crucii Roșii, au fost evacuați civili, care au fost reținuți de forțele de securitate ucrainene la uzina Mariupol Azovstal”, se arată în comunicatul rușilor. Ucraina respinge afirmația Rusiei conform căreia civili au fost reținuți în uzina asediată și a cerut în mod repetat evacuarea sutelor de oameni prinși acolo în timp ce se adăposteau de asaltul rusesc.

Putin și-a împărtășit și punctul de vedere cu privire la negocierile dintre Rusia și Ucraina, sugerând că acestea au fost blocate de Kiev.

„A fost făcută o evaluare fundamentală a stării de lucruri în negocierile ruso-ucrainene, care sunt în esență blocate de Kiev”, se arată în comunicatul Kremlinului.

Putin a repetat, de asemenea, că ofensiva sa, denunţată de comunitatea internaţională, vizează protejarea populaţiei rusofone din estul Ucrainei.

„A fost atrasă atenţia asupra continuării violărilor dreptului internaţional umanitar de către combatanţi care sunt adepţii unei ideologii naziste şi care utilizează metode teroriste”, a precizat Kremlinul într-un comunicat care detaliază afirmaţiile preşedintelui rus în cadrul unei discuţii telefonice cu cancelarul german.

Olaf Sholz i-a „reamintit” vineri lui Vladimir Putin „responsabilitatea specială” a Rusiei în aprovizionarea alimentară mondială, aflată „sub tensiune din cauza războiului” din Ucraina, se menţionează într-un comunicat al cancelariei germane.

De asemenea, şeful guvernului german a „insistat”, în convorbirea de 75 de minute din cursul dimineţii, asupra necesităţii unui armistiţiu „cât mai curând posibil”, respingând în acelaşi timp „în mod clar acuzaţia că nazismul este foarte răspândit în Ucraina”.

BVB | Știri BVB

BURSA DE VALORI BUCURESTI SA (BVB) (19/05/2022)

Structura actionariat la data de 30 aprilie 2022

Erste Group Bank AG (EBS) (18/05/2022)

Rezultate vot - AGA Anuala din 18.05.2022

Digi Communications N.V. (DIGI) (18/05/2022)

Corectare erori materiale raport financiar Q1 2022

VRANCART SA (VNC) (18/05/2022)

Tranzactii parti afiliate conf. art. 108 Legea 24/2017 (R)