Update articol:

Şefa diplomaţiei canadiene se va deplasa la Kiev pentru a susţine Ucraina în faţa Rusiei

Melanie Joly/ Sursa foto: pm.gc.ca Melanie Joly/ Sursa foto: pm.gc.ca

Şefa diplomaţiei canadiene Melanie Joly se va deplasa săptămâna viitoare la Kiev pentru a exprima sprijinul ţării sale faţă de Ucraina şi a sublinia necesitatea de a “descuraja Rusia” să întreprindă “acţiuni agresive”, informează duminică AFP, potrivit Agerpres.

Vizita ministrului de externe canadian, care va părăsi Ottawa duminică şi se va deplasa apoi, în decursul săptămânii viitoare, la Paris şi Bruxelles, este menită “să reafirme susţinerea de nezdruncinat a Canadei pentru suveranitatea Ucrainei şi integritatea ei teritorială”, a anunţat sâmbătă ministerul său într-un comunicat. Discuţiile vor viza “agresivitatea Rusiei şi activităţile sale destabilizatoare în Ucraina şi în zonele din jur”, precizează comunicatul.

SUA şi europenii afirmă de mai multe săptămâni că Rusia a desfăşurat aproape 100.000 de soldaţi la frontiera ucraineană, iar Washingtonul a acuzat vineri Moscova că încearcă să creeze un “pretext” pentru a invada Ucraina.

Potrivit şefei diplomaţiei canadiene, “această regrupare de trupe şi de echipament ruse pune în pericol securitatea în întreaga regiune”. “Trebuie descurajată Rusia să continue aceste acţiuni agresive”, a adăugat ea, subliniind dorinţa ţării sale de a “conlucra cu partenerii săi internaţionali pentru a face să fie respectată ordinea internaţională”.

Sâmbătă seara, Canada a actualizat recomandările sale pentru călători, pentru a-i sfătui să evite “orice călătorie neesenţială în Ucraina, din cauza agresiunilor actuale ale Rusiei şi a desfăşurării sale militare în această ţară şi în zonele învecinate”.

La Kiev, Melanie Joly va avea o întrevedere cu premierul Denis Smihal. Ea va face apoi o vizită celor 200 de militari canadieni desfăşuraţi din 2015 în Ucraina în cadrul misiunii UNIFIER, menită să contribuie la formarea forţelor ucrainene.

După anexarea Peninsulei Crimeea de către Rusia în 2014, Canada, care numără o importantă comunitate de origine ucraineană, a impus sancţiuni împotriva a peste 440 de persoane şi entităţi.

BVB | Știri BVB

ALTUR S.A. (ALT) (27/05/2022)

Raport anual 2021 - Format ESEF

CARBOCHIM S.A. (CBC) (27/05/2022)

Raport anual 2021-completare raport de audit cu opinie ESEF

COS TARGOVISTE S.A. (COS) (27/05/2022)

Raport anual 2021 - completare raport audit referitoare la ESEF

TTS (TRANSPORT TRADE SERVICES) (TTS) (27/05/2022)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014