Update articol:

Şeful AIEA îi cere Iranului să pună în practică toate angajamentele privind programul său nuclear

Rafael Grossi/ Sursa foto: iaea.org Rafael Grossi/ Sursa foto: iaea.org

Iranul nu a pus în aplicare suficient până acum angajamentele privind creşterea transparenţei asupra programului său nuclear, a afirmat luni directorul Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică (AIEA), Rafael Grossi, transmite DPA, potrivit Agerpres.

În luna martie, Grossi şi conducerea de la Teheran au căzut de acord cu privire la sporirea supravegherii instalaţiilor nucleare şi la investigaţiile asupra fostelor obiective nucleare secrete din Iran.

De atunci, doar ”o fracţiune din ceea ce aveam în vedere” a fost implementată, a spus Grossi în timpul unei reuniuni a board-ului AIEA.

”Au fost făcute unele progrese, dar nu atât de multe câte speram. Ceea ce trebuie să se întâmple acum este un proces susţinut şi neîntrerupt care să ducă la îndeplinirea tuturor angajamentelor fără alte întârzieri”, a subliniat el.

Teheranul îşi încalcă deja de câţiva ani angajamentul de a-şi reduce programul nuclear, după ce fostul preşedinte american Donald Trump a decis, în 2018, să retragă SUA din acordul internaţional privind programul nuclear iranian.

Guvernul iranian a subliniat în mod repetat că programul nuclear al Teheranului are un scop exclusiv civil şi a respins acuzaţia conform căreia încearcă să producă arme nucleare.

BVB | Știri BVB

TTS (TRANSPORT TRADE SERVICES) (TTS) (25/09/2023)

TTS a fost nominalizata pentru "European Small & Mid-Cap Awards 2023"

VES SA (VESY) (22/09/2023)

Retragerea dintr-o activitate principala

ONE UNITED PROPERTIES (ONE) (22/09/2023)

Completarea Convocatorului AGEA din 09/10 octombrie 2023

INFINITY CAPITAL INVESTMENTS S.A. (SIF5) (22/09/2023)

Demersuri privind vanzarea pachetului de actiuni la Sinterom S.A.