Update articol:

Serghei Lavrov: Deconectarea de la SWIFT nu va fi o surpriză pentru Rusia

Serghei Lavrov Sursa foto: russiancouncil.ru

Deconectarea de la SWIFT nu va fi o surpriză pentru Rusia, a declarat ministrul Afacerilor Externe al Rusiei, Serghei Lavrov, notează RIA Novosti.

SWIFT (Societatea pentru Telecomunicații Financiare Interbancare Mondiale) reprezintă un sistem mondial interbancar, înființat în 1973, care permite realizarea unui schimb de informații și plăți interbancare. O ipotetică deconectare de la acest sistem ar presupune imposibilitatea de a desfășura operațiuni de comerț la nivel internațional.

“Sunt convins că guvernul nostru, Banca Centrală, autoritățile financiare vor pregăti posibile soluții în cazul în care va fi întreprinsă o tentativă de a submina capacitățile noastre de a ne asigura un schimb liber în cadrul sistemului multilateral al comerțului mondial”, a subliniat Lavrov, potrivit Sputnik. 
 

“Nu știu ce decizii vor lua statele occidentale, proprietarii SWIFT și ce pârghii, ce metode de presiuni ar putea exercita”, a menționat ministrul.

El a adăugat că acest sistem a permis o perioadă îndelungată deservirea relațiilor economice, interesele economice ale statelor membre ale UE și ale altor state, inclusiv ale Federației Ruse.

Federația Rusă este amenințată încă  din 2014 cu deconectarea de la SWIFT.

BVBStiri BVB

MECANICA FINA SA (MECE) (23/07/2021)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

IMPACT DEVELOPER & CONTRACTOR S.A. (IMP) (23/07/2021)

Raport conf. art. 92 ind. 3 Legea 24/2017

BITTNET SYSTEMS SA BUCURESTI (BNET) (23/07/2021)

Prelungire credit overdraft - Dendrio Solutions

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (23/07/2021)

Solicitare completare ordine de zi AGA 11.08.2021