Update articol:

Silviu Predoiu: Nu voi renunța, voi rămâne în PRO România foarte curând neparlamentară, pentru că nu pentru acest atribut am ales-o

Foto Pro Romania Foto Pro Romania

Generalul Silviu Predoiu, fost şef la SIE, care a candidat la Camera Deputaților din partea PRO România, spune că nu va renunța și va rămâne în partid.

El a scris: “Citându-l pe Thomas Jefferson va spuneam, cu ceva timp în urmă, că în democrație cei care conduc o țară nu sunt aleși de majoritatea cetățenilor ei ci doar de majoritatea acelora care votează. Duminică, în alegerile parlamentare, numai o treime dintre românii îndreptățiți să o facă au ales să-și exercite acest drept. În consecință, majoritatea lor și doar aceasta, a hotărât cine va conduce Romania în următorii patru ani. Celorlalți, celor mulți dintre noi, care au ales să nu voteze, nu le rămâne decât să accepte rezultatele sau daca ceva nu le convine, să iasă periodic la câte un miting de protest. Mitinguri organizate poate chiar în Piața Victoriei unde, la lumina telefoanelor mobile, cei care au renunțat voluntar la dreptul de a vota vor putea să ceară demisii și posibil chiar și alegeri anticipate pentru că, nu-i așa, nu se simt reprezentați de rezultatul procesului electoral abia încheiat.
Nu vreau să vorbesc însă, acum, despre cei care nu au votat ci despre cei care, în ciuda amenințării reale a virusului, au ales să-l înfrunte atât pe acesta cât și frigul, umezeala și vântul și au hotărât că vor să aibă un cuvânt de spus în ceea ce privește soarta lor, a celor dragi lor, a țării. Pe aceștia vreau să îi asigur de toată aprecierea mea, indiferent care le-a fost opțiunea politică. Doar implicându-ne dăm sens noțiunii de democrație iar cei care au fost la vot ne-au amintit, prin exemplul personal, cât de importantă și cât de puternică poate fi vocea oricaruia dintre noi atunci când ne asumăm responsabilitățile cetățenești.
Mi-aș fi dorit, cu siguranță, mai multe voturi pentru mine și partidul pe care îl susțin, mi-aș fi dorit foarte mult să am onoarea de a-mi reprezenta și servi semenii și în Parlament dar, evident, abilitatea mea de a convinge nu s-a ridicat de această dată nici la nivelul intențiilor mele și nici la cel al așteptărilor dumneavoastră. Nu voi renunța însă, voi continua să susțin nevoia unei schimbări în modul în care se înțelege și, mai ales, se face politică în țara noastră în aceste timpuri dificile. Voi rămâne în aceiași formațiune politică, o Pro România foarte curand neparlamentara, căci nu pentru acest atribut am ales-o.
Mulțumesc din inimă acelora dintre dumneavoastră care, prin mesaje de susținere și încurajare, mi-au aratat un nou înțeles pentru noțiunea de “prietenie virtuala”. Respectul și recunoștința mea se îndreaptă către dumneavoastră, vă mulțumesc pentru curajul pe care mi l-ați insuflat și regret dacă v-am dezamăgit.”

BVB | Știri BVB

VES SA (VESY) (18/08/2022)

Inregistrarea noii structuri a Directoratului in Registrul Comertului

SSIF BRK FINANCIAL GROUP SA (BRK) (18/08/2022)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

OIL TERMINAL S.A. (OIL) (18/08/2022)

Hotarari AGA E 18.08.2022

EB WTI INDEX 0,10 (EBWTI1) (18/08/2022)

Notificare Erste Group Bank AG referitoare modificare multiplicator - 0.0433567