Fonduri de investitii

Sparking Capital, primul fond de investiții alternative cu capital de risc autorizat în România, devine membru al Asociației Administratorilor de Fonduri din România

Sparking Capital, primul fond de investiții alternativ cu capital de risc din România, autorizat de Autoritatea de Supraveghere Financiară, se alătură Asociației Administratorilor de Fonduri din România, în urma votului favorabil acordat săptămâna trecută de Adunarea Generală a organizației profesionale a operatorilor din industria Organismelor de Plasament Colectiv din România, potrivit unui comunicat.

Odată cu aderarea Sparking Capital, numărul membrilor Asociației Administratorilor de Fonduri, organizație neguvernamentală, independentă, crește la 28, adăugându-se celor 23 de societăți de administrare de investiții din prezent și celor 4 bănci depozitare și custode.

Decizia Sparking Capital de a deveni membru al AAF, la scurt timp de la autorizare, ne bucură și în același timp vine să confirme faptul că Asociația Administratorilor de Fonduri din România este percepută de tot mai mulți jucători din industrie ca fiind un partener de încredere care le reprezintă cu obiectivitate interesele și nevoile. Să creștem rolul Asociației pe piața fondurilor de investiții și să fim un vector care ajută la creșterea numărului participanților la piața de capital sunt printre principalele obiective anunțate de board-ul Asociației la ultimele alegeri, cele din acest an, iar aderarea Sparking Capital la asociație înseamnă încredere în capacitatea noastră de a reprezenta interesele industriei”, a declarat Horia Gustă, președintele Asociației Administratorilor de Fonduri din România.

Sparking Capital este primul fond de investiții alternativ cu capital de risc din România, care investește în companii de tehnologie cu potențial de creștere rapidă sau extindere la nivel internațional. De la înființare, compania a finanțat 12 start-upuri din domenii diverse, cu o puternică componentă de tehnologie: marketing, fintech, economie circulară, travel, etc.

Ne bucurăm să ne alăturăm AAF și, în același timp, să fim primul fond de investiții alternativ care investește preponderent în startup-uri de tehnologie din cadrul AAF. Prin investițiile pe care le realizăm, susținem antreprenori români extrem de talentați care dezvoltă produse software inovatoare și sprijinim extinderea  internațională a afacerilor lor. Clasa de active în care investim a beneficiat de o creștere constantă a volumului de investiții în ultimii 10 ani, la nivel global și dorim să oferim investitorilor din România posibilitatea de a investi în această clasă de active care poate să servească și ca protecție împotriva inflației”, a declarat Vlad Sarca, Partener Sparking Capital.

În 2022, Sparking Capital a obținut din partea Autorității de Supraveghere Financiară autorizarea și înregistrarea în calitate de administrator de fonduri de investiții alternative AFIA precum și înscrierea în registrul public ASF dar și autorizarea în calitate de fond de investiții alternativ.  Strategia aplicată de Sparking Capital pe piața românească presupune pe lângă identificarea start-upurilor cu potențial de creștere și muncă susținută alături de fondatorii acestora pentru atingerea obiectivelor propuse.

Articole recente

Klaus Iohannis transmite felicitări noului preşedinte al Cehiei

Preşedintele Klaus Iohannis i-a transmis, sâmbătă, felicitări noului preşedinte al Cehiei, Petr Pavel, pronunţându-se pentru…

5 ore ago

Armata Poloniei înregistrează un nivel record de recrutări de la declanşarea invaziei ruse în Ucraina

Forţele armate ale Poloniei înregistrează un nivel record de recrutări de la declanşarea invaziei ruse…

5 ore ago

Liderii europeni salută victoria lui Petr Pavel în alegerile prezidenţiale din Republica Cehă

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a salutat "ataşamentul ferm la valorile noastre europene"…

5 ore ago

Atentate în Ierusalimul de Est: Moscova îndeamnă toate părţile la ”reţinere maximă”

Ministerul Afacerilor Externe rus s-a declarat sâmbătă "profund îngrijorat" după atentatele comise în Ierusalimul de…

5 ore ago

Fostul general Petr Pavel a câştigat alegerile prezidenţiale din Republica Cehă

Fostul general Petr Pavel a câştigat alegerile prezidenţiale din Republica Cehă, după numărarea a 75%…

9 ore ago

Preşedinta Comisiei Europene asigură Kievul de sprijin necondiţionat înaintea summitului UE-Ucraina

Şefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a declarat sâmbătă, înainte de summitul UE-Ucraina de…

11 ore ago