Update articol:

SUA: Washingtonul ameninţă echipajul petrolierului iranian Grace 1 cu interdicţia acordării vizei

Sursa foto: marinetraffic.com

Statele Unite au ameninţat joi cu interdicţia acordării de vize membrilor echipajului petrolierului iranian Grace 1, sechestrat în largul Gibraltarului la începutul lunii iulie de serviciile de poliţie şi vamă ale teritoriului britanic, dar care joi a primit permisiunea de a-şi continua navigarea din partea Curţii Supreme din Gibraltar, transmite AFP.

„Statele Unite afirmă că Grace 1 ajuta Corpul Gardienilor Revoluţiei Islamice transportând petrol din Iran în Siria; (…) membrii echipajului vapoarelor care îi sprijină pe Gardienii Revoluţiei transportând petrol din Iran ar putea să nu mai beneficieze de vize sau să fie primiţi pe teritoriul american”, se arată într-un comunicat al Departamentului de Stat.

„Comunitatea maritimă trebuie să fie conştientă de faptul că guvernul american intenţionează să revoce vizele acordate membrilor echipajelor de acest fel”, conform sursei citate, potrivit Agerpres.

Curtea Supremă din Gibraltar a autorizat joi petrolierul iranian să părăsească apele acestui teritoriu britanic, în pofida solicitării SUA de a prelungi blocarea navei. Iranul a garantat în scris că cele 2.1 milioane de barili de petrol de pe Grace 1 nu vor ajunge în Siria, supusă sancţiunilor Uniunii Europene.