Update articol:

Surse: Laurențiu Mitrache va fi noul director executiv al CEC Bank

Laurentiu Mitrache / Sursa Facebook
  • Bancherul mai așteaptă avizul BNR

Laurențiu Mitrache, fost preşedinte executiv al Bank Leumi România, va fi noul director executiv al CEC Bank, potrivit unor surse din piață, care susțin că acesta mai are nevoie numai de avizul Băncii Naționale a României.

În prezent, Laurențiu Mitrache este CEO al Federației Române de Tenis, dar și pensionat, conform profilului său de LinkedIn.

Laurențiu Mitrache și alți membri din conducerea Leumi au fost achitați, la finalul lui 2016, într-un dosar pe abuz în serviciu inițiat de DNA, în care bancherul primise, inițial, o condamnare cu suspendare. De atunci, însă, Mitrache nu a mai revenit în piața bancară, până acum.

Recent, acționarul CEC Bank, Statul Român, reprezentat de Ministerul Finanțelor Publice, a hotărât modificarea statutului Băncii în sensul adoptării sistemului splitat de conducere (separarea funcției de Președinte al Consiliului de Administrație de cea de Director General – Președinte al Comitetului de Direcție).

Totodată, Adunarea Generală a Acționarilor CEC BANK SA a stabilit numirea doamnei Mihaela Popa în funcția de Director general – Președinte al Comitetului de Direcție, interimar și numirea domnului Radu Grațian Ghețea în funcția de Președinte al Consiliului de Administrație al Băncii.

BVBStiri BVB

S.N.G.N. ROMGAZ S.A. (SNG) (18/06/2021)

Reziliere Contract CTE Iernut

SOCIETATEA ENERGETICA ELECTRICA S.A. (EL) (18/06/2021)

Convocare AGEA pentru data de 11 august 2021

SIF TRANSILVANIA S.A. (SIF3) (18/06/2021)

Actualizarea politicii de remunerare a actionarilor

BITTNET SYSTEMS SA BUCURESTI (BNET) (18/06/2021)

Alocare actiuni SOP2019 - persoane cu responsabilitati de conducere

SIF OLTENIA S.A. (SIF5) (18/06/2021)

Autorizare membru al Consiliului de Administratie