Update articol:

Thomson Reuters vinde pachetul majoritar din divizia Financial & Risk, într-un deal de 20 miliarde de dolari

Thomson Reuters Corp a anunțat marți că va finaliza vânzarea unui pachet de 55% din divizia Financial & Risk către firma de private equity Blackstone Group, pe 1 octombrie.

Tranzacția evaluează afacerea la aproximativ 20 de miliarde de dolari.

Compania și-a reiterat estimarea că va primi aproximativ 17 miliarde USD brut atunci când tranzacția se va încheia, din care intenționează să restituie acționarilor 10 miliarde de dolari.

În cadrul acestui proces, compania a precizat că până la 9 miliarde de dolari vor fi restituite acționarilor printr-o ofertă publică.

Din restul încasărilor, compania a anunțat că va răscumpăra datorii de 4 miliarde de dolari, va păstra 2 miliarde de dolari în numerar și va folosi 1 miliard de dolari pentru a acoperi cheltuielile aferente tranzacției.

Actiunile Thomson Reuters, care au fost suspendate de la tranzacționare înainte de anunț, au atins 58.50 dolari, după reluarea tranzacțiilor, cel mai înalt nivel din ianuarie.

Divizia Financial & Risk a grupului Thomson Reuters Corp se va numi Refinitiv, odată încheiată tranzacția.

Astfel, Blackstone face cel mai mare pariu după criza financiară, afacerea punându-l pe co-fondatorul Stephen Schwarzman la concurență, în industria informațiilor financiare, cu colegul miliardar și fost primar din New York, Michael Bloomberg.

Divizia Thomson Reuters furnizează informații și servicii conexe profesioniștilor din domeniul serviciilor financiare. David Craig, actualul șef al Financial and Risk, va fi CEO al Rafinitiv, a transmis Thomson Reuters.

BVBStiri BVB

UAMT S.A. (UAM) (30/10/2020)

Raport semestrial consolidat S1 2020

SOCIETATEA ENERGETICA ELECTRICA S.A. (EL) (30/10/2020)

Tranzactii parti afiliate - SDTN si EFSA

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (30/10/2020)

Informare Depozitarul Central - structura sintetica la 27.10.2020

ALRO S.A. (ALR) (30/10/2020)

Raport conf. art. 92 ind. 3 Legea 24/2017