Update articol:
ARTICOL SUSȚINUT DE TRANSILVANIA INVESTMENTS

Transilvania Investments față în față cu investitorii la „Ziua Investitorului 2022”

„Ziua Investitorului” Transilvania Investments a fost ocazia perfectă pentru echipa fondului de investiții de a prezenta o amplă analiză a activității din ultimul an, cu multe proiecte noi în focus. Managementul companiei a oferit o radiografie a principalelor direcții de acțiune și a răspuns întrebărilor venite din partea investitorilor.

Turismul rămâne unul dintre pilonii importanți pe care Transilvania Investments își construiește evoluția. În 2022 administratorul fondului a promovat și realizat multe proiecte de îmbunătățire în cazul activelor la care este acționar majoritar, prin investiții și schimbări în modul de administrare a acestora.

Analizăm posibilitatea creării unei rețele de hoteluri specializate în tratamente balneo, ceea ce ar fi o premieră în România.”, a spus Radu Roșca, președinte executiv, la întâlnirea cu investitorii. „Avem în portofoliu activele care ne-ar permite acest lucru, dar e nevoie de un efort consistent pentru a le aduce la același standard și a le transforma în branduri puternice”.

Majoritatea activelor din turism înregistrează evoluții pozitive în acest an. Proiectele noi de green energy, aflate în prezent în stadiul de planificare, vor ajuta hotelurile din portofoliu să echilibreze presiunea pusă de creșterile de costuri cu utilitățile.

Theo Buftea, vicepreședinte executiv, a subliniat faptul ca societatea promovează dezvoltarea unei guvernanțe corporative în condițiile aplicării celor mai bune practici și realizării unui management prudent.

Peste 50 de proiecte din zona de venture capital și private equity au fost în analiza Transilvania Investments în ultimul an, subliniind efortul făcut de echipă pentru a dezvolta portofoliul fondului și pe acest pilon strategic. „Ne-am concentrat pe potențialul proiectelor și nu pe sectoarele în care ele sunt aplicate, chiar dacă azi IT-ul sau agricultura sunt domenii mult mai active în acest tip de investiții, nu vrem să ne limităm doar la acestea”, a subliniat Radu Roșca.

Prioritatea Transilvania Investments rămâne de a crea încredere și predictibilitate pentru investitori chiar și într-un context de piață mai puțin favorabil, așa cum arată predicțiile pe termen scurt. Stela Corpacian, vicepreședinte executiv, a insistat în prezentarea către investitori pe schimbările interne prin care echipa continuă să treacă pentru a se alinia cu strategia companiei: „vrem să facem din transparența în comunicare unul dintre principalele puncte prin care ne diferențiem de celelalte fonduri de pe piața locală.

 

BVB | Știri BVB

PROMATERIS S.A. (PPL) (04/10/2023)

Hotarari AGA Ordinara si Extraordinara 4.10.2023

INFINITY CAPITAL INVESTMENTS S.A. (SIF5) (04/10/2023)

Vanzarea pachetului de actiuni detinut la Sinterom S.A.

S.P.E.E.H. HIDROELECTRICA S.A. (H2O) (04/10/2023)

Numire membri provizorii Directorat

INFINITY CAPITAL INVESTMENTS S.A. (SIF5) (04/10/2023)

Demersuri privind vanzarea pachetului de actiuni detinut la Elba S.A.

S.P.E.E.H. HIDROELECTRICA S.A. (H2O) (04/10/2023)

Componenta comitetelor consultative ale Consiliului de Supraveghere