Update articol:

TSMC vrea să construiască anul viitor o fabrică în Japonia, pe fondul deficitului de semiconductori

semiconductori chipuri

Taiwan Semiconductor Manufacturing Co Ltd (TSMC) a anunţat joi că intenţionează să construiască anul viitor o fabrică în Japonia pentru a îndeplini cererea pe termen lung pentru semiconductori, dar a avertizat că deficitul va continua probabil şi în 2022, transmit Reuters şi Kyodo, potrivit Agerpres.

Cel mai mare producător de cipuri pe bază de contact din lume a anunţat că noua unitate din Japonia va deveni operaţională la finalul lui 2024. Aici vor fi produse cipuri cu tehnologia de de 22 şi 28 nanometri (nm), folosite la maşini şi la electronice de consum.

“TSMC colaborează strâns cu clienţii pentru a planifica capacitatea de producţie şi a investi în tehnologii de vârf, pentru a sprijini cererea”, a afirmat directorul general C. C. Wei. Acesta nu a dat publicităţii detalii privind valoarea planificatei investiţii în Japonia.

Compania din Taiwan continuă să beneficieze de creşterea traficului de internet în perioada pandemiei de coronavirus (COVID-19), care a sporit cererea pentru cipuri de memorie pentru servere şi calculatoare personale, deoarece mai mulţi oameni lucrează de acasă. Consumatorii au achiziţionat masiv produse electronice de consum, ceea ce a provocat un deficit de semiconductori pe plan global. Principalii producători globali de cipuri pe bază de contact din lume sunt TSMC (cu o cotă de piaţă de 52,9%) şi Samsung (cu o cotă de piaţă de 17,3%), conform datelor TrendForce.

Cea mai mare parte a cipurilor TSMC sunt produse în Taiwan, iar compania are facilităţi mai vechi de producţie în China şi în statul american Washington.

BVBStiri BVB

ELECTROAPARATAJ S.A. (ELJ) (20/10/2021)

Raport auditor - art. 108 Legea 24/2017 (R)

PROMATERIS S.A. (PPL) (20/10/2021)

Informare Depozitarul Central - structura sintetica la 14.10.2021

C.N.T.E.E. TRANSELECTRICA (TEL) (20/10/2021)

Moody s acorda Companiei ratingul Baa3, perspectiva stabila

ROMPETROL WELL SERVICES S.A. (PTR) (20/10/2021)

Hotarari AGA O & E - 20 octombrie 2021