Update articol:

ACTUALIZARE: Procurorul general Augustin Lazăr va fi audiat de Consiliul Superior al Magistraturii

Foto-Ministerul Justitiei Foto-Ministerul Justitiei
Procurorul general Augustin Lazăr va fi audiat de Consiliul Superior al Magistraturii pe 13 noiembrie. Avizul CSM are rol consultativ.
———-
Augustin Lazăr: Argumentele ministrului Justiţiei sunt “exagerări vizibile şi interesate”
Procurorul general, Augustin Lazăr, a declarat, în această seară, că raportul de evaluare a activităţii sale manageriale prezentat de ministrul Tudorel Toader, în baza căruia acesta cere revocarea sa din funcţie, reprezintă răspunsul pe care Executivul înţelege să îl dea recomandărilor Comisiei de la Veneţia, adăugând că argumentele ministrului Justiţiei sunt “exagerări vizibile şi interesate”. De asemenea, Lazăr a spus că timp de 36 de ani a primit doar calificativul “foarte bine” şi că nu a fost contestat în privinţa substanţei profesionale.
Lazăr a fost aproape să plângă la finalul declaraţiei: “Vă rog să-mi scuzaţi starea emoţională, dar nu mi-e indiferent la ceea ce vă spun eu în acest moment şi mă simt într-un moment special nu numai al carierei mele, ci într-un moment special al României. Iar făclia despre care cineva a susţinut în deşert că nu este tocmai aşa cum trebuie o să aibă surpriza să o vadă circulând de la vechea generaţie la noua generaţie şi vom avea mereu magistraţi independenţi ca stare de spirit, nu trebuie să fie tot aceeaşi, că mandatele uzează, dar vor transmite făclia demnităţii şi  independeţei magistraturii spre generaţiile următoare. Şi aşa să ne ajute Dumnezeu, precum am jurat noi când am intrat în magistratură”.

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a prezentat Raportul de evaluare a activității manageriale a procurorului general, Augustin Lazăr.

Tudorel Toader cere revocarea lui Augustin Lazăr din funcția de procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție (PICCJ), în cadrul unei conferințe de presă din această seară: „Nu se mai poate susține exercitarea funcției de conducere”.

BVBStiri BVB

COMELF S.A. (CMF) (01/03/2021)

Modificare calendar financiar 2021

SOCIETATEA ENERGETICA ELECTRICA S.A. (EL) (01/03/2021)

Aprobare Planului CAPEX pentru anul 2021

COMPA S. A. (CMP) (01/03/2021)

Notificare - rascumparare actiuni proprii 22-26.02.2021

PATRIA BANK S.A. (PBK) (26/02/2021)

Rezultate financiare preliminare 2020