Update articol:

Ucraina se va lupta până la capăt împotriva Nord-Stream 2 (preşedinţie)

Nord Stream 2_ 01 Sursa foto: nord-stream2.com

Ucraina se va lupta împotriva exploatării controversatului gazoduct ruso-german Nord-Stream 2 care îi ocoleşte teritoriul, în ciuda finalizării proiectului, a declarat pentru AFP purtătorul de cuvânt al preşedinţiei, Serghei Nikiforov, potrivit Agerpres.

Preşedintele Volodimir Zelenski “a subliniat mereu că Ucraina se va lupta împotriva acestui proiect politic rus până la finalizarea sa şi după aceasta şi chiar după începerea livrărilor de gaze”, a precizat el.

Kievul a primit totuşi “garanţii” de la Berlin şi Washington cu privire la menţinerea tranzitului de gaz rusesc pe teritoriul său “timp de cel puţin zece ani”, a adăugat purtătorul de cuvânt.

Rusia a anunţat anterior vineri finalizarea acestui gazoduct controversat care trece pe sub Marea Baltică şi leagă direct Rusia şi Germania.

Pe termen lung, proiectul va priva Ucraina de cel puţin 1,5 miliarde de dolari pe an, sumă pe care ea o primeşte în prezent pentru tranzitul de gaz rusesc pe teritoriul său.

Kievul se teme de asemenea ca o oprire a tranzitului să nu faciliteze o eventuală invazie a Rusiei, deoarece Moscova nu va mai trebuie să îşi facă griji în legătură cu infrastructura de gaz ucraineană pentru a-şi alimenta cu gaz principalii săi clienţi europeni.

Întrebat vineri la Summitul Strategiei Europene de la Ialta (YES) dacă ar putea exista cu adevărat un război total cu Rusia, care a anexat Peninsula Crimeea de la Ucraina în 2014 şi îi sprijină pe separatiştii din estul Ucrainei, preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a răspuns: “Cred că se poate întâmpla”.

Nord Stream 2: Preşedintele polonez nu se mai întâlneşte cu Angela Merkel în timpul vizitei cancelarului german la Varşovia

BVBStiri BVB

TERAPLAST SA (TRP) (24/09/2021)

Hotarari CA 24.09.2021

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (24/09/2021)

Infiintarea Filialei Fabrica de Prelucrare a Concentratelor de Uraniu-Feldioara

SIF OLTENIA S.A. (SIF5) (24/09/2021)

Raport consolidat - S1 2021

FONDUL PROPRIETATEA (FP) (24/09/2021)

Informatii referitoare la desfasurarea AGA din 29 septembrie 2021

ELECTROMAGNETICA SA (ELMA) (24/09/2021)

Numire Administratori provizorii