Update articol:

Un eurodeputat croat crede că suspendarea sancţiunilor contra Rusiei ar contribui la salvarea agriculturii UE

Ivan Vilibor Sincic Sursa foto: Twitter.com/SincicMEP/photo

Eurodeputatul croat Ivan Vilibor Sincic (neafiliat) a susţinut vineri că preţurile ridicate ale energiei pot duce la sfârşitul agriculturii europene şi că singura soluţie este suspendarea imediată a sancţiunilor contra Rusiei, informează Hina, potrivit Agerpres.

Aflat la Bjelovar (centrul Croaţiei), Sincic a spus că agricultura europeană ”întâmpină probleme aproape insurmontabile, printre care lipsa de fermieri tineri, ceea ce ridică întrebarea cine va produce alimente în Europa în câţiva ani”.

El a adăugat că actuala criză din domeniul energetic nu face decât să agraveze situaţia, iar drept rezultat ”sistemul agricol complet se prăbuşeşte”.

”Singura soluţie este ridicarea imediată a sancţiunilor contra Federaţiei Ruse”, a explicat eurodeputatul croat, lucru care în opinia sa ar oferi fermierilor europeni acces la energie ieftină.

Uniunea Europeană a blocat active în valoare de 14,5 miliarde de euro ale unor personalităţi ruse în cadrul sancţiunilor adoptate ca răspuns la războiul din Ucraina, dar mai multe ţări, printre care Ungaria, nu au contribuit la acest efort, afirma recent comisarul european pentru justiţie, Didier Reynders.

Budapesta a anunţat la sfârşitul lunii august un acord cu gigantul rus Gazprom pentru a primi livrări suplimentare, într-un moment în care alte ţări europene se confruntă cu o reducere bruscă a cantităţilor furnizate. Guvernul ungar cooperează şi cu conglomeratul rus Rosatom pentru construcţia a două noi reactoare nucleare.

BVB | Știri BVB

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (05/10/2022)

Completare Convocare AGAO 19.10.2022

PURCARI WINERIES PUBLIC COMPANY LIMITED (WINE) (05/10/2022)

Purcari Wineries PLC a desfasurat prima editie a Zilei Investitorului

SOCEP S.A. (SOCP) (05/10/2022)

Erata Hotarari AGA O din 27.09.2022

FONDUL DESCHIS DE INVESTITII ETF BET PATRIA-TRADEVILLE (TVBETETF) (05/10/2022)

Notificare cu privire la numarul si tipul de investitorilor

CHIMCOMPLEX S.A. BORZESTI (CRC) (05/10/2022)

Plata dividende interimare aferente exercitiu financiar 2022