Update articol:

Vicepreşedintele CE Jyrki Katainen: Polonia, Ungaria şi România par să devieze de la calea liberal-democratică

Foto Twitter Foto Twitter

Unele state membre ale Uniunii Europene, printre care Polonia, Ungaria şi România, par “să devieze” de la “calea liberal-democratică”, iar aceasta este “cea mai mare provocare cu care se confruntă UE în acest moment”, a scris marţi pe Twitter vicepreşedintele Comisiei Europene Jyrki Katainen,  comisar european responsabil pentru locuri de muncă, creştere economică, investiţii şi competitivitate.

 

“În opinia mea, aceasta este cea mai mare provocare cu care se confruntă UE în acest moment”, a adăugat el în postarea de pe Twitter, reluând o declaraţie dintr-un interviu acordat la Forumul Economic Mondial Davos postului american de televiziune CNBC.

“Există noi provocări care provin de la unele din statele noastre membre, unde unii lideri politici nu respectă democraţia liberală atât de mult ca până acum”, a declarat Jyrki Katainen în interviul pentru CNBC.

“Întreaga integrare europeană şi Uniunea Europeană se bazează pe valorile liberal-democratice, inclusiv statul de drept, iar acum, dintr-o dată, sunt lideri politici care cred că o democraţie de tip rusesc este mult mai bună decât democraţia liberală şi acest lucru aduce o serie nouă de provocări”, a mai spus vicepreşedintele CE.

Luni, într-o postare pe Twitter, Jyrki Katainen a scris de asemenea că “poporul român merită un stat de drept”, ca reacţie la anunţul făcut de ministrul român al Justiţiei, Tudorel Toader, privind o posibilă ordonanţă de urgenţă prin care cei condamnaţi să poată depune contestaţii în anulare.

 

“Incredibile ştiri!! Poporul român merită un stat de drept”, a scris luni oficialul european, reluând o ştire a agenţiei de presă AP care anunţa că ministrul român al Justiţiei “a pregătit o ordonanţă de urgenţă care ar putea invalida sute de cazuri de corupţie în care au fost implicaţi cei mai înalţi oficiali români”.

BVBStiri BVB

SOCIETATEA ENERGETICA ELECTRICA S.A. (EL) (22/10/2020)

Tranzactii parti afiliate - SDTS si EFSA

PRIMARIA ORASULUI NAVODARI (NAV27) (22/10/2020)

Plata cuponului 23 si rambursare rata principal 23 & calcul rata dobanda pentru cuponul 24

CEMACON SA (CEON) (22/10/2020)

Desfasurare AGEA 29/30.10.2020 in contextul COVID 19

TURISM, HOTELURI, RESTAURANTE MAREA NEAGRA S.A. (EFO) (22/10/2020)

Plata dividend conform Hotarare AGOA nr.8 din 05.10.2020

Erste Group Bank AG (EBS) (22/10/2020)

Notificare - detineri > 4%