Update articol:

Viorica Dăncilă va fi consilier pe strategie al Guvernatorului BNR, Mugur Isărescu

Viorica Dăncilă va fi noul consilier pe strategie al Guvernatorului BNR, Mugur Isărescu din 1 iunie, potrivit unor surse apropiate situaţiei.

Se pare că Viorica Dăncilă se va ocupa de Strategia de Sustenabilitate și Energie Verde.

Antena 3 a scris că, alături de Viorica Dăncilă, în echipa de consilieri ai lui Mugur Isărescu ar urma să se alăture și fostul premier Petre Roman. Sursele noastre spun că această informaţie nu este reală.

Ioan Mircea Paşcu a fost numit consultant strategie la Biroul Băncii Naţionale, pe sustenabilitate şi economie verde

 

În luna octombrie, Viorica Dăncilă a scris un editorial în Jerusalem Post, în care a explicat punctul ei de vedere cu privire la cum ar trebui Occidentul să regândească relația cu Rusia. 

Fostul premier a spus că a scris acest editorial nu pentru a ajuta Rusia, ci dimpotrivă și crede că Occidentul și Rusia nu pot avea relații de prietenie, dar că pot colabora.

“Europa trebuie să ia în considerare o nouă dinamică cu Rusia, altfel, mă tem că vom continua să repetăm ​​aceleași greșeli și să ne confruntăm cu aceleași dificultăți, punând în pericol securitatea noastră națională. Întrebarea este ce strategii să utilizeze. Până acum, nimeni nu a oferit o soluție convingătoare.

Măsurile punitive, precum sancțiunile, au avut un impact tangibil negativ asupra economiei Rusiei. Dar, de asemenea, au favorizat sentimentul anti-occidental în rândul poporului, consolidând popularitatea regimului și provocând încercări nereușite de diversificare economică. Amintiți-vă, Rusia este o țară care a supraviețuit mai mult de 70 de ani izolată. S-ar putea să nu mai poată face acest lucru, dar guvernul și o mare parte a populației, în special cei de vârstă mijlocie și mai în vârstă, ar prefera să credem altfel. Mediile diplomatice și politice au făcut, de asemenea, puțin mai mult decât să servească drept combustibil pentru mașina de propagandă internă a Rusiei, care descrie Occidentul ca un partener nedrept. În țări precum Rusia, unde mass-media este controlată de stat, este greu să concurezi cu acest sistem de transmitere a informației”, spune Dăncilă.

Vasilica-Viorica Dăncilă a fost președinte al Partidului Social Democrat şi a ocupat funcția de prim-ministru al României de la 29 ianuarie 2018 până la 4 noiembrie 2019. Este prima femeie din istoria României care a deținut această funcție, potrivit Wikipedia .

Viorica Dăncilă a fost propusă pe 16 ianuarie 2018 de către PSD pentru funcția de prim-ministru, în urma demisiei prim-ministrului Mihai Tudose. Guvernul Viorica Dăncilă a primit votul de încredere al Parlamentului pe 29 ianuarie 2018. Guvernul a picat pe 10 octombrie 2019, în urma unei moțiuni de cenzură.

Viorica Dăncilă este membră a Partidului Social Democrat din anul 1996, în organizația din Teleorman. De-a lungul anilor a deținut poziții atât în cadrul PSD, cât și în cadrul administrației locale. Viorica Dăncilă a fost consilier local și consilier județean până în anul 2009, când a fost aleasă europarlamentar. Până în 2018, Viorica Dăncilă a deținut două mandate succesive în Parlamentul European.

De asemenea a deținut funcțiile de președinte de organizație locală de partid, vicepreședinte al PSD Teleorman, președinte al OFSD Teleorman și președinte la nivel național al Organizației Femeilor Social Democrate. Pe 27 mai 2019, Viorica Dăncilă a devenit președintele interimar al Partidului Social Democrat, după ce Liviu Dragnea a fost condamnat la închisoare cu executare în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman. În cadrul Congresului din 29 iunie, Viorica Dăncilă a fost aleasă președinte al PSD cu voturile a 2.828 de delegați.

Dăncilă a fost candidatul PSD la alegerile prezidențiale din noiembrie 2019. A pierdut în turul al doilea de scrutin, după ce a obținut 33,91% din voturi, împotriva președintelui actual Klaus Iohannis.

BVB | Știri BVB

SIF MUNTENIA S.A. (SIF4) (27/10/2021)

Completare ordine de zi AGAE 15/16 noiembrie 2021

ROMPETROL RAFINARE S.A. (RRC) (27/10/2021)

Raport conform art. 108 din Legea 24/2017 (R)

BIOFARM S.A. (BIO) (27/10/2021)

Desfasurare AGA in contextul SARS-CoV-2

S.N.G.N. ROMGAZ S.A. (SNG) (27/10/2021)

Act aditional cf. art. 234 lit. i Reg. 5 din 2018- ELCEN Bucuresti