Update articol:
FINANCIAL INTELLIGENCE HALL OF FAME AWARDS GALA DINNER

Virgilius Stănciulescu, ANCOM: Avem o infrastructură de comunicații bună, sperăm ca 2020 să fie anul dezvoltării serviciilor, în special cele de e-guvernare (VIDEO)

Avem o infrastructură de comunicații bună, a spus Virgilius Stănciulescu, Director IT ANCOM, ieri, în cadrul FINANCIAL INTELLIGENCE HALL OF FAME AWARDS GALA DINNER.

„Sperăm ca 2020 să fie anul dezvoltării serviciilor, în special cele de e-guvernare”, a precizat domnia sa.

El a amintit cum erau comunicatiile in anii 90: „Părinții dădeau telefon copiilor pe telefonul fix, nu exista telefonie mobilă, și la Mondialul din Italia 90 descopeream televiziunea în culori.

Astăzi, după 30 de ani de investiții private, susținute de un cadru de reglementare și de o populație avidă de servicii noi, ne aflăm într-un stadiu foarte avansat, printre primii din Europa, ca infrastructură. (…)

Realitatea virtuală și realitatea augmentata au pătruns în viața noastră. Trăim într-o dezvoltare tehnologică extrem de accelerată, datorită investițiilor private și datorită populației, care absoarbe aceste servicii.”

El a mai precizat: „La 30 de ani de investiții în domeniul comunicațiilor, avem 5,1 milioane de conexiuni la internet fix, la jumătatea anului 2019, cu un trafic total de 3,2 milioane de TerraBytes, un trafic lunar mediu pe locuitor de 27 de Giga, în creștere de patru la sută față de anul trecut.

În acest moment, avem 19,6 milioane de conexiuni la internet mobil, cu un trafic total de aproape 0,4 milioane de TerraBytes. Conexiunile 4G reprezintă 55 la sută din totalul conexiunilor pe internet mobil și numarul este în creștere. Pe parcursul ultimelor cinci semestre, creșterea este de 25 la sută în fiecare semestru.“

93 la sută dintre utilizatori sunt mulțumiti de internetul fix și 94 la sută sunt mulțumiți de internetul mobil, potrivit unui sondaj ANCOM.

Oficialul ANCOM a mai spus: „Astăzi, toată lumea vorbește despre 5G. Obișnuințele zilnice pe care le avem se vor schimba substanțial odată cu dezvoltarea noili generații de rețele.

Conexiunile vor fi mult mai rapide, iar lucrurile care joacă un rol important în viața de zi cu zi vor fi interconectate.

Vitezele vor fi mult mai mari, traficul și numărul de dispozitive de asemenea.

Putem spune că avem o infrastructură bună de comunicații. Avem pe ce să oferim servicii.

Speram ca două 2020 să fie un an al dezvoltării servicilor oferite populației, pe această infrastructură, în special servicii de e-guvernare.”

BVBStiri BVB

SIF OLTENIA S.A. (SIF5) (27/11/2020)

Comunicat referitor la comentarii media

SIF BANAT CRISANA S.A. (SIF1) (27/11/2020)

Autorizatie ASF - Modificare act constitutiv

ELECTROARGES SA (ELGS) (27/11/2020)

Prelungire mandat reprezentant permanent Benjamins United SRL