Update articol:

Zelenski: Trupele ruseşti sunt în Bahmut, dar oraşul ‘nu este ocupat’

Zelenski Sursa foto: president.gov.ua

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a afirmat, duminică, la finalul summitului G7, că trupele ruseşti se află în Bahmut, dar oraşul “nu este ocupat”, a doua zi după ce Moscova a revendicat cucerirea completă a oraşului, relatează AFP, potrivit Agerpres.

“Astăzi, ei sunt în Bahmut. Bahmut nu este ocupat de Rusia astăzi”, a spus Zelenski într-o conferinţă de presă de la finalul summitului G7 din Hiroshima, după o primă serie de declaraţii ambigue înainte de întâlnirea cu Joe Biden, mai devreme, duminică.

“Nu pot să împărtăşesc cu voi opiniile tactice ale militarilor noştri. Cel mai dificil ar fi să existe o eroare tactică la Bahmut şi ca oamenii noştri să fie încercuiţi”, a adăugat Zelenski.

Viceministrul ucrainean al apărării, Ganna Maliar, a dat asigurări anterior că trupele de la Kiev controlează încă “anumite instalaţii industriale şi infrastructuri” în oraş şi că au “încercuit parţial” Bahmut datorită unui recent avans pe flancurile de nord şi de sud. De asemenea, preşedintele ucrainean a comparat distrugerile provocate de luptele de la Bahmut cu cele cauzate de bomba atomică de la Hiroshima, în 1945.

“Vă spun cu sinceritate că fotografiile din Hiroshima distrusă îmi reamintesc de Bahmut. Nu mai există nimic în viaţă, toate clădirile sunt distruse (…), o distrugere absolută şi totală”, a declarat Zelenski în conferinţa de presă.

BVB | Știri BVB

S.N.T.G.N. TRANSGAZ S.A. (TGN) (02/06/2023)

Fitch confirma Ratingul BBB- cu perspectiva stabila

SIF OLTENIA S.A. (SIF5) (02/06/2023)

Demersuri privind vanzarea pachetului de actiuni detinut la IAMU S.A.

Banca Transilvania TURBO LONG 10/1.77/1.82 (EBTLVTL19) (02/06/2023)

Notificare Erste Group Bank AG - EBTLVTL19 este sold-out