Update articol:

Zero Hedge: “După introducerea migrației în masă în Europa, Germania oferă acum mită străinilor ca să plece din ţară” (vezi video campanie)

Guvernul german a lansat o campanie agresivă pentru a încuraja migranții ilegali să plece, oferindu-le ca mită chirie gratuită timp de un an în țările lor de origine, potrivit Zero Hedge, care citează National Post (https://nationalpost.com/news/world/germany-entices-illegal-migrants-to-leave-with-bribes-free-rent-for-a-year-at-home).

“Țara voastră. Viitorul dvs. Acum!”, se poate citi pe panourile publicitare în șapte limbi, amplasate  în aproape 2.500 de locații, din peste 80 de orașe germane, transmite National Post. În reclame apar o serie de steaguri care corespund “destinațiilor de top” pentru migranţii ilegali   – Egipt, Turcia, Afganistan, Eritreea și Rusia – formând  un drum zig-zag către un orizont fictiv.

Campania publicitară “Returning fromGermany” este cea mai recentă tactică a guvernului german de a intensifica plecarea migranţilor ilegali și de a împiedica migrația, inversând astfel politica controversată a Angelei Merkel din 2015, când a avut loc vârful crizei de refugiați din Siria.

Campania este creată la cererea ministrului de interne, Horst Seehofer, rivalul rebel de dreapta al lui Merkel, conform National Post. 

Deoarece cererile de azil respinse, iar sosirile în ţară s-au normalizat de la un record de 700.000 de imigranți acum trei ani, campania publicitară se adresează celor aproximativ 235.000 de persoane care încă mai trebuie să părăsească țara, conform ministerului de interne.

Majoritatea solicitanților de azil ale căror cereri au fost respinse nu se pot întoarce în țara lor de origine din mai multe motive: pericol, lipsa documentelor sau diferite boli.

Dintre cele peste 20.000 de repatrieri aeroportuare programate în 2018, doar jumătate dintre migranţi au venit să ia avionul pentru a se întoarce acasă.  

Seehofer, ministrul german de interne, își propune să-i încurajeze pe migranți să plece prin această campanie, oferindu-le 1.000 – 1.200 de euro pentru o singură persoană și 3.000 de euro pentru o familie, ca să-şi asigure nevoile de bază.

În funcție de naționalitatea lor, solicitanții de azil pot primi 1.200 de euro dacă se reîntorc înainte ca procedura de azil să se încheie; suma scade la 800 de euro după o cerere respinsă.

National Post scrie că stimulentele în numerar poate se vor dovedi mai de succes decât abordarea britanică, atunci când premierul Theresa May a transportat, prin cartiere, cu ajutorul unor camionete,  panouri publicitare în care se spunea: “Du-te acasă sau te vei confrunta cu arestarea”. Inițiativa britanică a avut ca rezultat doar 11 plecări voluntare.

 

BVBStiri BVB

SOCIETATEA ENERGETICA ELECTRICA S.A. (EL) (23/10/2020)

Tranzactii raportate conf. art. 92 ind. 3 Legea 24/2017

COS TARGOVISTE S.A. (COS) (23/10/2020)

Stadiu procedura insoventei

VES SA (VESY) (23/10/2020)

Hotarari AGA O & E 23.10.2020