Update articol:

Acționarii Romgaz au aprobat de principiu constituirea unei societăți de furnizare gaze și energie, în asociere cu SAPE

Acționarii Romgaz (SNG) au aprobat de principiu constituirea unei societăți pe acțiuni în asociere cu Societatea de Administrare a Participațiilor în Energie S.A. (S.A.P.E. S.A.) având ca obiect principal de activitate furnizarea de gaze naturale și energie electrică, potrivit unui raport transmis astăzi Bursei de Valori București.

Totodată, AGA a aprobat achiziţionarea unor servicii juridice de consultanţă, de asistenţă şi/sau de reprezentare pentru realizarea asocierii cu Societatea de Administrare a Participațiilor în Energie S.A. (S.A.P.E. S.A.), în vederea înfiinţării unei socieţăţi pe acțiuni.

La finalul lunii noiembrie 2018, Financialintelligence.ro a scris în exclusivitate că Romgaz şi SAPE analizează oportunitatea unui parteneriat pentru înfiinţarea unei societăţi de furnizare de gaze, potrivit unor surse din piaţa de energie.

Acestea ne-au explicat: “România are nevoie de o companie autohtonă de furnizare de gaze. De aceea, există interes pentru înfiinţarea acesteia. Sunt negocieri ca  Romgaz să aibă 60% din acţiuni, SAPE – 40%, iar capitalul iniţial să fie de 100 de milioane de euro. Prin această companie, se poate concura uşor cu firmele EON şi ENGIE, care în prezent îşi împart piaţa de distribuţie de gaze, ducând profiturile în străinătate. Să nu uităm, de asemenea, şi gazele care vor veni din Marea Neagră. Legea offshore prevede ca taxele de la gazele din Marea Neagră să fie finanţate investiţiile în reţele de distribuţie a gazelor, în condiţiile în care doar 36% din gospodăriile din România sunt conectate la reţeaua de distribuţie a gazelor naturale. În plus putem să participăm la rezervările de capacitate incrementală ale Romgaz pe viitor”.

BVBStiri BVB

IMPACT DEVELOPER & CONTRACTOR S.A. (IMP) (04/03/2021)

Obtinerea certificatului de inregistrare mentiuni

PATRIA BANK S.A. (PBK) (04/03/2021)

Actualizare Prezentare investitori

BITTNET SYSTEMS SA BUCURESTI (BNET) (04/03/2021)

Notificare inchidere etapa 2 majorare capital social, intermediar Tradeville

EVERGENT INVESTMENTS S.A. (SIF2) (04/03/2021)

Aprobare oferta publica de cumparare actiuni emise de Evergent Investments SA