Update articol:
Acţionarii Transelectrica au aprobat dividende suplimentare de 66,7 milioane de lei

UPDATE: Acţionarii Transelectrica sunt convocaţi în ianuarie pentru majorarea capitalului SMART cu 27 milioane de lei

Actualizare: 

Directoratul  „Transelectrica”–SA convoacă Adunarea generală extraordinară a acționarilor în data de 18.01.2019, ora 12.00,  pentru aprobarea emiterii de către Companie a unei scrisori de garanție corporativă în favoarea băncii ING Bank N.V. Amsterdam pe o perioda de un an, pentru suma de 27.392.412,79 lei, pentru garantarea unui contract de împrumut în care Societatea pentru Servicii de Mentenanță a Rețelei Electrice de Transport „Smart” – SA, filiala a Companiei, are calitatea de debitor iar ING Bank N.V. Amsterdam este creditor, sub condiția constituirii în favoarea Companiei de garanții imobiliare care să acopere integral valoarea scrisorii de garanție corporativă. De asemenea, acţionarii mai sunt convocaţi pentru aprobarea participării Companiei la majorarea capitalului social al Societății pentru Servicii de Mentenanță a Rețelei Electrice de Transport „Smart” – SA, filiala a Companiei, cu un aport în numerar în valoare maximă de 27.000.000 lei. 

………….

Adunarea generală ordinară a acționarilor Companiei Naționale de Transport al Energiei Electrice „Transelectrica” a aprobat, astăzi,  distribuirea/redistribuirea sumelor înregistrate în conturile „rezultat reportat” și/sau „alte rezerve” în cuantum de 66.705.859,22 lei, potrivit unui comunicat al companiei.

De asemenea, acţionarii TEL au mai aprobat dividendul brut pe acțiune în
valoare de 0,91 lei/acțiune și  data de 25.01.2019 ca termen de începere a plății dividendelor.

La finalul lunii noiembrie, Transelectrica (TEL) a completat convocatorul Adunării Generale din 14 decembrie, cu propunerea distribuirii a 66,7 milioane de lei din conturile „rezultat reportat” și/sau „alte rezerve”, la propunerea Ministerului Economiei, care are 58,6% din companie.

Ministerul Energiei a transmis cereri similare pentru distribuirea de dividende suplimentare la Hidroelectrica, Romgaz și Nuclearelectrica, iar Ministerul Economiei, la Transgaz.

 
 

Transelectrica propune distribuirea de dividende suplimentare de 66,7 milioane de lei

 

BVB | Știri BVB

Erste Group Bank AG (EBS) (27/09/2022)

Notificare - detineri > 5%

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (27/09/2022)

Nuclearelectrica SA si Nova Power & Gas SRL lanseaza RoPower Nuclear SA

PURCARI WINERIES PUBLIC COMPANY LIMITED (WINE) (27/09/2022)

Grupul Purcari achizitioneaza pachetul majoritar intr-o Crama din Bulgaria

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (27/09/2022)

Numire administratori provizorii