Update articol:
Minimele ultimelor 17 luni

Acţiunile asiatice au căzut, urmând cursul acţiunilor de pe Wall Street

Piețele chineze continentale au căzut,  până la finalul şedinţei din această dimineaţă, pe fondul unui discurs mult așteptat al președintelui chinez Xi Jinping, la aniversarea a 40 de ani de la reformele economice ale țării * În piaţa americană,  toate cele 30 de acțiuni din cadrul Dow și toate cele 11 sectoare din S & P 500 au înregistrat pierderi în cursul zilei.

Piețele de acțiuni asiatice au căzut astăzi, deoarece îngrijorările sporite privind o încetinire a economiei globale au făcut ca acțiunile de pe Wall Street şi cele europene să scadă la minimele ultimelor 17 luni.

Indicele MCSI, cel mai extins al acțiunilor din Asia-Pacific din afara Japoniei, a scăzut cu 0,9%, în timp ce Nikkei a pierdut 1,8%. 

Indicele american Dow Jones Industrial Average a scăzut cu 2,1%, S&P 500 cu 2,08%, iar Nasdaq Composite cu 2,27%. Indicele Russell 2000, care include companiile americane cu capitalizare mică, a coborât cu 2,3%.

Se așteaptă ca acțiunile europene să înceapă astăzi pe un teritoriu negativ, potrivit Reuters. 

În Europa, indicele Stoxx 600 a scăzut ieri cu 1,14%, FTSE 100 al bursei din Londra cu 1,05%, DAX al bursei din Frankfurt cu 0,86%, iar CAC 40 al bursei din Frankfurt cu 1,11%.

Cea de-a 40-a aniversare a reformelor chineze

În discursul ocazionat de cea de-a 40-a aniversare a reformelor economice ale Chinei, președintele Xi Jinping a cerut țării sale să “mențină cursul” pe calea actuală de reformă și a subliniat că “nimeni nu este în măsură să dicteze poporului chinez ce ar trebui sau nu ar trebui făcut”. 

Declaraţiile lui  Xi au fost urmărite îndeaproape, în timp ce investitorii căutau indicii dacă ideea liderului chinez de progres a fost aliniată cu cerințele din ce în ce mai vocale ale Occidentului pentru un control mai mic al statului, care ar putea avea implicații  dacă SUA ajunge la un acord comercial cu China.

Înainte de acest discurs, un economist a declarat pentru CNBC că investitorii nu trebuie să se aștepte la un “anunț dramatic sau surpriză al guvernului chinez”. “În primul rând, acesta este stilul guvernului chinez”, a declarat Chi Lo, economist principal la BNP Paribas Asset Management. Chi a adăugat, de asemenea, că Beijingul “dorește cu adevărat stabilitate pe toate fronturile”.

 

 

BVB | Știri BVB

CHIMCOMPLEX S.A. BORZESTI (CRC) (25/05/2022)

Majorarea cu 24,5% din luna iunie a salariilor angajatilor societatii

S.N.G.N. ROMGAZ S.A. (SNG) (25/05/2022)

Numire administrator neexecutiv provizoriu

PREBET SA AIUD (PREB) (25/05/2022)

Decizia ASF nr. 634/25.05.2022 - aprobare amendament document oferta publica de preluare obligatorie

PURCARI WINERIES PUBLIC COMPANY LIMITED (WINE) (25/05/2022)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014