Update articol:

ACUE salută decizia ANRE de a extinde perioada de informare a clienților despre liberalizarea pieței de energie electrică

Modificările aprobate de ANRE la Ordinul 171/2020 privind condițiile de furnizare a energiei electrice de către furnizorii de ultimă instanță (FUI) vin în sprijinul procesului de dereglementare completă a prețului final al energiei electrice de la 1 ianuarie 2021 și sunt benefice pentru clienții din piața reglementată, arată un comunicat ACUE.

Furnizorii de ultimă instanță, membri ai ACUE, apreciază că, în acest mod, autoritatea a oferit consumatorilor aflați în prezent în piața reglementată mai mult timp pentru a fi informați de către furnizori asupra procesului de liberalizare și de a alege oferta pe care o consideră potrivită pentru ei.

În urma modificărilor adoptate de ANRE, FUI vor transmite clienților din piața reglementată, în decembrie 2020 – ianuarie 2021, informări conform modelului prevăzut de autoritate, care vor avea atașate o ofertă pentru serviciul universal și cel puțin o ofertă concurențială.

FUI vor actualiza, odată cu publicarea ordinului în Monitorul Oficial, pe pagina proprie de internet și în comparatorul ANRE, toate ofertele disponibile inclusiv ofertele aplicabile clienților beneficiari de serviciu universal începând cu 1 ianuarie 2021, precum și perioada de valabilitate a acestora.

Liberalizarea este un proces complex și de durată care nu se încheie la 31 ianuarie 2021. Consumatorii pot să-și schimbe furnizorul oricând și după această data și trebuie să se informeze în permanență astfel încât să poată să își aleagă furnizorul care vine în întâmpinarea dorințelor și nevoilor lor cu oferta potrivită, mai ales că și cerințele consumatorilor au crescut în ultimii ani, iar furnizorii și-au diversificat ofertele.

Membrii ACUE susțin procesul de liberalizare, care aduce beneficii consumatorilor:

– pot alege dintr-o gamă foarte variată de oferte și servicii pe cele care le consideră potrivite pentru ei;

– concurența din piața liberă le aduce oportunitatea unui preț avantajos;

– pot selecta dintre ofertele de contracte ale furnizorului acel contract care se potrivește cel mai bine cu nevoile sale;

– concurența va conduce la îmbunătățirea serviciilor de furnizare în avantajul consumatorilor.

BVBStiri BVB

SIF MOLDOVA S.A. (SIF2) (22/01/2021)

Notificare prag detineri/vot >5%

DEUTSCHE BANK TURBO LONG 0.10/7/7.5 (EBDBKTL29) (22/01/2021)

Notificare Erste Group Bank AG - Certificatul EBDBKTL29 este sold-out

UAMT S.A. (UAM) (22/01/2021)

Hotarari AGA E 22.01.2021