Update articol:

Ambasadorul Chinei în SUA avertizează că legăturile tot mai mari dintre SUA cu Taiwan vor duce „cel mai probabil” la război

sua - china

Ambasadorul Chinei în SUA a avertizat vineri că sprijinul din ce în ce mai mare al Washingtonului pentru Taiwan ar putea duce în cele din urmă la un război între SUA și China.

Ambasadorul Qin Gang a spus că SUA „încurajează” forțele de independență din Taiwan. „Dacă autoritățile taiwaneze, încurajate de Statele Unite, vor continua să meargă pe calea independenței, cel mai probabil va implica China și Statele Unite, cele două mari țări, într-un conflict militar”, a spus el într-un interviu acordat NPR.

Qin a numit problema Taiwanului „cel mai mare fitil între China și Statele Unite”. El a spus că oamenii din Taiwan și China sunt „compatrioți” și nu vor să lupte, dar pentru că Taiwanul „lucrează pe drumul către independență… China nu se va angaja să renunțe la mijloacele nepașnice pentru reunificare, deoarece aceasta ar fi o descurajare”.

Începând cu administrația Trump, SUA au luat măsuri pentru a spori legăturile militare și diplomatice cu Taiwan. În august 2020, Trump l-a trimis pe secretarul sănătății Alex Azar în Taiwan, făcându-l cel mai înalt oficial american care a vizitat insula de când Washingtonul a rupt relațiile diplomatice cu Taipei în 1979.

De la vizita lui Azar, Departamentul de Stat din administrația Trump și Biden a adoptat politici pentru a încuraja contactele dintre oficialii americani și taiwanezi, iar delegațiile Congresului SUA vizitează Taiwan mai des.

Din 1979, SUA au vândut arme Taiwanului și au desfășurat un număr mic de trupe pentru a antrena forțele taiwaneze. Dar desfășurarea trupelor americane în Taiwan a fost întotdeauna neoficială până anul trecut. În octombrie, președintele taiwanez Tsai Ing-wen a confirmat prezența trupelor americane în Taiwan, fiind primul lider taiwanez care a făcut acest lucru în ultimele decenii.

Pe lângă creșterea relațiilor cu Taiwan, SUA și-au sporit semnificativ activitatea militară în Marea Chinei de Sud și în alte ape din apropierea Taiwanului și Chinei, determinând Beijingul să facă același lucru, transformând regiunea într-un potențial punct de aprindere pentru război.

BVB | Știri BVB

ELECTROMAGNETICA SA (ELMA) (04/10/2022)

Renuntare mandat membru al Comitetului de Audit

BRD - GROUPE SOCIETE GENERALE S.A. (BRD) (04/10/2022)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

ONE UNITED PROPERTIES (ONE) (04/10/2022)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

Erste Group Bank AG (EBS) (04/10/2022)

Notificare - detineri < 5%