Update articol:

Andrei Tranga, proprietarul „La Plăcinte” şi “Andy`s Pizza”, a fost arestat pentru şantaj

Andrei Tranga, proprietarul celui mai mare lanț de restaurante din Republica Moldova – „La Plăcinte și Andy`s Pizza” – a fost arestat pentru 30 de zile, împreună cu alte patru persoane, de Procurorii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale, într-un dosar penal deschis pentru șantaj, potrivit stirilorprotv Moldova .

Acesta este vizat într-un dosar penal deschis pentru şantaj, săvârşit cu scopul de a prelua afacerea unui cetățean al Republicii Moldova. Presa locală scria în data de 26 aprilie că ar fi vorba de încercarea de preluare a afacerii lui Viorel Varzari şi anume a întreprinderii SRL “Molinart Grup”, deținătorul mărcii comerciale “ARTINOX”.
În dosar se pare că ar fi fost implicat şi Viorel Morari, Şeful Procuraturii Anticorupţie (PA), care a demisionat din funcție în baza unei cereri de demisie semnate la sfârşitul săptămânii trecute.

Presa de la Chișinău a primit acum câteva zile scrisori anonime prin care șeful Procuraturii Anticorupție era acuzat că este implicat într-o schemă de corupție și şantaj asupra unor oameni de afaceri.

Procuratura Anticorupție a calificat, într-un comunicat difuzat presei, conținutul acestor mesaje drept ”de o manieră rău intenționată cu scopul de a denigra imaginea instituției”

Procuratura Anticorupție a menționat în comunicatul de presă că mesajele privind implicarea lui Morari într-o schemă de corupție ar fi fost expediate ”în mod orchestrat”, atât instituțiilor de presă, cât și unor misiuni diplomatice acreditate la Chișinău, și că sunt ”afirmații fără niciun substrat factologic, dar care – într-o manieră manipulatoare – sunt puse în contextul unor informații mai vechi cunoscute opiniei publice. În acest fel, autorul își impune concluziile vădit mincinoase în perimetrul unor declarații făcute – aparent – în cunoștință de cauză”.

PA a precizat că Viorel Morari a sesizat Procurorul General pentru a dispune verificări la nivelul Inspecției procurorilor în vederea elucidării pretinselor fapte imputate. ”Procurorul-șef al Procuraturii Anticorupție califică alegațiile invocate drept o ingerință în actul justiției și o încercare de intimidare a organului de urmărire penală. Or, autorii „opiniilor” exprimate acționează în interesul unor persoane investigate penal de către procurorii anticorupție”, se menționează în comunicatul PA.

BVB | Știri BVB

VRANCART SA (VNC) (31/05/2023)

Raport conf. art. 108 Legea 24/2017 (R)

SIF HOTELURI SA (CAOR) (31/05/2023)

Act aditional promisiune bilaterala vanzare cumparare Eurohotel Baia Mare

C.N.T.E.E. TRANSELECTRICA (TEL) (31/05/2023)

Solicitare completare ordine de zi AGA din data de 19/20 iunie 2023

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (31/05/2023)

Nuclearelectrica inclusa in indicii MSCI Frontier Markets

ALRO S.A. (ALR) (31/05/2023)

Grupul ALRO si AZERALUMINIUM au semnat un memorandum de intelegere