Update articol:

Antibiotice anunță că a primit un ajutor de stat de 85 milioane de lei, pentru o nouă investiție în capacitați de producție și cercetare

Antibiotice Sursa: Antibiotice Iasi

Ieri, 17 mai 2023, Antibiotice (ATB) a obtinut, in urma apelului de proiecte, finantare prin HG 807/2014 pentru instituirea unei scheme de ajutor de stat avand ca obiectiv stimularea investitiilor cu impact major in economie, acordul pentru finantarea proiectului “Capacitate de productie, ambalare si depozitare produse sterile, solutii si topice”, potrivit unui comunicat transmis Bursei de Valori București.

Valoarea totala a proiectului este de 200.101.617 lei din care ajutorul de stat este in valoare de 85.002.772 milioane lei, restul fiind asigurat din resurse proprii.

Aceasta investitie face parte din Planul de Dezvoltare Strategica al companiei “The  Future together 2020-2030”, care tinteste multiplicarea profitului si a cifrei de afaceri cu impact asupra majorarii cotelor de piata detinute de Antibiotice pe piata locala si internationala.

Viitoarea capacitate de productie si logistica va asigura fabricatia de noi medicamente generice valoroase, prin abordarea a noi forme farmaceutice, respectiv solutii sterile injectabile si produse topice sterile.

“Compania fructifica astfel expertiza in domeniul fabricatiei de pulberi sterile injectabile, prin abordarea unui nou segment de medicamente destinat spitalelor (solutiile sterile dozate in flacoane de sticla), precum si afectiunilor dermatologice si oftalmice (topice sterile). Fabricarea acestor noi tipuri de medicamente va contribui strategic la sustinerea sistemului national de sanatate si majorarea exporturilor, cu impact asupra cresterii cifrei de afaceri in orizontul anilor 2030”, se arată în comunicat: “Totodata, prin implementarea acestei investitii se vor consolida cele 1350 de locuri de munca existente pe platforma, infiintand noi locuri de munca mai ales in domeniul cercetarii si dezvoltarii de produs. Mentionam ca investitia face parte din cele 85 de proiecte considerate prioritare in Strategia pentru cercetare si inovare regionala prin specializare inteligenta (RIS 3 Nord-Est) care va asigura dezvoltarea Regiunii de Nord-Est.”