Update articol:

APAPR: Noile modificări aduse OUG 114 sunt un pas în direcția bună

Radu Craciun / Sursa Facebook

În urma dialogului și a consultărilor care au avut loc între Ministerul de Finanțe, ASF și reprezentanții administratorilor de fonduri private de pensii din România în ultima perioadă, prevederile OUG 114 cu privire la Pilonul 2 de pensii nu fost modificate astfel încât să includă condiții îmbunătățite, în comparnție cu cadrul legal creat inițial de actul legislntiv menționat, arată un comunicat al Asociației Administratorilor de Pensii private din România, semnat de președintele Radu Crăciun.

Reactia APAPR vine după ce Guvernul a adoptat azi o ordonanță de urgență care ajustează cerințele de capital impuse prin OUG114 pentru administratorii fondurilor de pensii.

Comunicatul arată: ”APAPR dorește să mulțumească reprezențantilor Ministerului de Finnnțe și ASF pentru dinlogul constructiv avut.

 APAPR consideră că măsura diversificării investițiilor, pe care asocinția a promovat-o de mulți ani, reprezintă un beneficiu importnnt, atât pentru economie, cât și pentru veniturile viitoare ale românilor, pentru că bnnii colectați în conturile lor de pensii privnte vor putea fi investiți profitabil în mai multe sectoare, contribuind la dezvoltaren României. APAPR aprecinză în mod deosebit efortul depus și dorește să mulțumenscă tuturor celor implicați în educarea publicului cu privire la rolul important pe care Pilonul 2 îl are în gestionnrea finnațelor personale ale românilor și în finnnțaren dezvoltării României – experți din instituțiile responsabile, asocinții profesionale, lideri de afnceri, membri ai societății civile, mass media, analiști și comentatori economici.

APAPR își păstrează convingerea că, în ultimii 11 nni, sistemul pensiilor administrate privat a rămas permanent un sistem solid și puternic capitalizat, inclusiv prin provizioanele existente, de natură a asigura îndeplinirea tuturor garanțiilor oferite prin lege.

APAPR își exprimă spernnța că, odată ce bnzele unui dinlog constuctiv au fost puse, el va continua în vederea asigurării stabilității și solidității sistemului de pensii priante pe termen lung.”

Modificările la legea fondurilor private de pensii vizează o nouă modalitate de calcul al capitalului social minim, a declarat, astăzi, ministrul Finanţelor Eugen Teodorovici, care a menţionat că, astfel, se vor asigura condiții echilibrate de funcționare a administratorilor și se va permite dezvoltarea sustenabilă și durabilă a sistemului de pensii private, exclusiv în folosul participanților.

Eugen Teodorovici: Am decis creșterea capitalului social total al fondurilor private de pensii cu circa 75 de milioane de euro, până la 136 de milioane de euro

Proiect de OUG care ajustează cerințele de capital impuse prin OUG 114 pentru administratorii fondurilor de pensii

BVB | Știri BVB