Update articol:

Barna anunță demisia miniștrilor USR PLUS- VIDEO

Dan barna

Miniștrii USR PLUS se retrag din cabinetul Florin Cîțu, a anunțat Dan Barna, copreședintele USR PLUS. El a spus că Florin Cîțu a dinamitat cu bună știință coaliția de guvernare.

„Am decis că nu putem merge mai departe cu un premier care nu are un minim respect pentru adevăr”, a spus Dan Barna.

”Trebuie să folosim planul B, pentru că planul A era moţiunea de cenzură. Sunt două variante, fie PNL acceptă că USR PLUS este un partener serios pentru dezvoltare şi mergem mai departe cu un nou premier. Fie PNL merge pe varianta USL, alături de PSD. Este o decizie grea pe care niciunul dintre noi nu am luat-o uşor, dar este un mesaj de care România avea nevoie. După 30 de ani trebuia să vină un moment în România în care un partid să spună aşa nu se mai poate”, a explicat Dan Barna.

Întrebat dacă a avut o consultare și cu președintele Iohannis, Barna a spus: “De miercuri am transmis un mesaj, nu a venit nici un răspuns. Azi am primit o invitație pentru mâine, voi merge. Mesajul nostru e fără echivoc: un nou premier în cel mai scurt timp pentru a continua reformele.”

Președintele Klaus Iohannis nu și-a exercitat până astăzi calitatea de mediator, potrivit lui Barna: “Poate să arate României că este președintele de care avem nevoie cu toții.”

Intrebat de ce ministrii isi depun ministrii demisiile maine dimineata si nu in aceasta seara, Barna a precizat ca este o chestiune practică si ca fiecare merge la ministere. El a subliniat ca nu este o negociere, pentru ramanerea pe functii.

La scurt timp dupa declaratia de presa, USR PLUS a transmis: “La prânz a avut loc ședința conducerii Parlamentului care ar fi trebuit să decidă când va fi votată moțiunea de cenzură pe care am depus-o vineri. Și de această dată, PSD și PNL au ieșit din sală și au făcut imposibilă adoptarea unei decizii. Este un abuz grav, o premieră nedemocratică, în care o moțiune de cenzură este împiedicată să ajungă la votul Parlamentului. Nici în perioada lui Liviu Dragnea nu s-a întâmplat așa ceva.

Poate ai auzit minciuna pe care o propagă echipa premierului Cîțu despre semnăturile noastre pentru moțiune. Nu este adevărat. Dacă vreunul dintre parlamentarii care apar pe lista de semnături nu ar fi semnat în mod real pentru susținerea moțiunii, ar fi anunțat public acest lucru și și-ar fi retras semnătura. Există această procedură prevăzută explicit în regulamentul Parlamentului. Acest lucru nu s-a întâmplat în ultimele 72 de ore. Toate semnăturile sunt valide.

Chiar dacă moțiunea de cenzură a fost blocată astăzi, nu ne vom opri. Nu avem cum să ne oprim. De când a început această criză, premierul Cîțu a trecut prin guvern o șpagă pentru primari în valoare de 50 miliarde lei, l-a dat afară pe ministrul Justiției, a numit un nou ministru fără studii juridice, a blocat procesul de selecție a procurorilor șefi și a crescut de cinci ori fondul de rezervă al Guvernului, de unde banii se duc direct în buzunarele colegilor lui de partid.

În contextul abuzurilor din Parlament, miniștrii noștri au decis să își dea demisia din Guvern. Din acest moment, indiferent ce se întâmplă cu moțiunea noastră, în maximum 45 de zile, premierul Cîțu trebuie să vină la vot în Parlament.

Noi vom vota pentru demiterea premierului Cîțu, cel care a început toată această criză atunci când a forțat adoptarea abuzivă a PNDL 3. Dacă Florin Cîțu va fi demis, vom merge la consultările cu președintele Iohannis cu propunerea de a desemna un nou premier din partea coaliției PNL – USR PLUS – UDMR. Avem nevoie de o guvernare stabilă, dar în același timp avem nevoie de un premier onest, echilibrat și hotărât să implementeze programul de reforme de care România are nevoie.”

BVBStiri BVB

JUDETUL TIMIS (TIM28) (20/09/2021)

Plata cupon 42, rambursare rata principal 42 si calcul rata dobanda pentru cuponul 43

FONDUL PROPRIETATEA (FP) (20/09/2021)

Notificare rascumparare actiuni proprii 13 - 17 septembrie 2021

ELECTROARGES SA (ELGS) (20/09/2021)

Hotarari AGEA si AGOA din 20.09.2021

BRK Dow Turbo Long 33950 (BKDOWTLC5) (20/09/2021)

Tranzactionare valoare rascumparare in piata RVSP pe 21 si 22 Septembrie 2021

AAGES S.A. (AAG) (20/09/2021)

Notificare - rascumparare actiuni proprii 13-17 septembrie 2021