Update articol:

Boris Johnson se declară ”consternat” de atacul asupra lui Salman Rushdie

Boris Johnson Boris Johnson

Prim-ministrul britanic Boris Johnson s-a declarat ”consternat” de agresiunea căruia i-a căzut victimă vineri compatriotul său Salman Rushdie în SUA, relatează AFP şi Reuters.

Sunt “consternat că Sir Salman Rushdie a fost înjunghiat în timp ce îşi exercita un drept pe care nu ar trebui să încetăm niciodată să-l apărăm”, a reacţionat Boris Johnson într-o postare pe Twitter, o aluzie la libertatea de expresie.


“Mă gândesc la apropiaţii lui. Sperăm că totul va fi bine”, a adăugat şeful guvernului, la câteva ore după ce autorul “Versetelor satanice” a fost agresat şi înjunghiat în cursul unei conferinţe din statul New York.

Starea de sănătate a lui Salman Rushdie, în vârstă de 75 de ani, “nu este cunoscută” pentru moment, potrivit poliţiei americane, în timp ce agresorul său presupus a fost reţinut.

Opera “Versetele satanice” a făcut din Salman Rushdie, născut în India în 1947 chiar înainte de independenţă, ţinta unui fatwa al ayatollahului iranian Rouhollah Khomeiny în 1989 şi simbolul luptei împotriva obscurantismului religios şi pentru libertatea de expresie, potrivit Agerpres.

Scriitorul Salman Rushdie, atacat pe scenă în New York; Iranul oferise peste 3 milioane de dolari pentru uciderea sa – video

BVB | Știri BVB

TTS (TRANSPORT TRADE SERVICES) (TTS) (04/10/2022)

Raport tranzactii cu parte afiliata (NAVROM) 23 sept. - 03 oct. 2022

PREBET SA AIUD (PREB) (04/10/2022)

Hotarari AGA O & E 3 Octombrie 2022

Call Warrant on Siemens AG (RCSIE23C1) (04/10/2022)

Reluare tranzactionare - ora 14:10 - Notificare Raiffeisen Centrobank AG modificare limita variatie

SOCIETATEA ENERGETICA ELECTRICA S.A. (EL) (04/10/2022)

Tranzactii parti afiliate - EFSA - OPCOM

ELECTROMAGNETICA SA (ELMA) (04/10/2022)

Renuntare mandat membru al Comitetului de Audit