Update articol:

BP Review: Emisiile de carbon la nivel global au crescut în 2018 la maximul ultimilor 7 ani

Consumul de energie regenerabilă a crescut cu 15% în 2018

Emisiile de carbon la nivel global au crescut în 2018 cel mai mult din ultimii șapte ani, pe măsură ce cererea de energie a crescut, conform BP Statistical Review, care arată că lumea este în urmă în ce priveste eforturile de a stopa schimbările climatice, arată Bloomberg.

Raportul, unul dintre sondajele cele mai urmărite despre tendințele energetice globale, a constatat că cererea primară a crescut în cel mai rapid ritm din ultimul deceniu în 2018, chiar dacă creșterea economică a slăbit. China, India și SUA au fost responsabile pentru două treimi din creșterea de 2,9% a consumului.

Devine tot mai urgentă stoparea creșterii temperaturii globale, care a urcat cu 1 grad Celsius de la începutul revoluției industriale și este pe cale să-și dubleze această creștere până la sfârșitul secolului. Aceasta reprezintă cea mai rapidă schimbare a climatului de la sfârșitul ultimei perioade glaciare cu aproximativ 10 000 de ani în urmă.

“Într-o perioadă în care societatea își sporește preocupările legate de schimbările climatice și nevoia de acțiune, cererea de energie și emisiile de carbon sunt în creștere, cu cea mai rapidă rată de ani de zile”, a declarat economistul șef al BP, Spencer Dale, la un briefing la Londra.

Aproape 200 de națiuni s-au angajat să ia măsuri pentru a limita încălzirea globală la mai puțin de 2 grade prin Acordul de la Paris privind schimbările climatice, în 2015. 

Însă atât consumul, cât și producția de cărbune s-au dezvoltat la cel mai rapid ritm timp din ultimii cinci ani, determinate de necesitatea dezvoltării economiilor din Asia pentru conectarea a milioane de locuințe la o sursă sigură de energie electrică. 

Raportul BP conține si câteva tendințe mai pline de speranță. Consumul de energie regenerabilă a crescut cu 15% în 2018, aproape de avansul record din 2017. China, din nou în prim plan, produce mai multă energie regenerabilă decât cele mai dezvoltate națiuni din lume, a aratat BP.

BVBStiri BVB

IMPACT DEVELOPER & CONTRACTOR S.A. (IMP) (02/07/2020)

Tranzactii Parti Afiliate Ian-Iun 2020

SIF OLTENIA S.A. (SIF5) (02/07/2020)

Informare Depozitarul Central - operare diminuare capital social - nr. actiuni

DAFORA SA (DAFR) (02/07/2020)

Raport conf. art. 82 din Legea 24/2017