Update articol:
ROST – Gastronomie cu suflet!

Chef Alexandru Niță: “Țelul meu ca bucătar este să readuc în farfurie preparatele care au dispărut. Gătesc cu inima”

  • Cel mai nou restaurant care reinterpretează bucătăria tradițională românească într-un stil urban, modern își așteaptă clienții într-o vila interbelica din centrul capitalei.

Restaurantul ROST și-a deschis porțile într-o locație inedită, spectaculoasă din centrul capitalei, pentru cei care apreciază bucătăria tradițională românească, reinterpretată într-un stil modern, urban.

ROST a fost gândit ca un restaurant de destinație, în care oaspeții vor savura gastronomia preparată cu suflet de Chef Alexandru Niță, fost concurent “MasterChef”, în atmosfera primitoare a unei vile interbelice.

Localul se afla în zona Primăverii, recunoscută pentru eleganța sa, într-o clădire cu un istoric aparte. Investiția în noul local se ridică la 50.000 de euro și vor fi, într-o prima fază 20 de angajați.

Estimăm că în primul an de activitate să atingem o cifră de afaceri de 500.000 euro, urmând ca în 2021 și 2022 să creștem organic spre 750.000 euro, respectiv 1 milion de euro”, a spus Alexandru Cojocaru, managerul locației.

Oaspeții vor avea parte de o experiență completă și complexă, preparatele le vor încânta simțurile și le vor trezi emoțiile copilăriei, când servirea mesei era un moment intim împărtășit cu familia și cei dragi. Restaurantul ROST are ca motto: Gastronomie cu suflet!, pentru că fiecare preparat are o poveste a ingredientelor, a modului în care este realizat, dar și o poveste a bucătarului care și-a găsit inspirația pentru a crea aceste produse în diverse experiențe trăite de-a lungul vieții.

Când gătesc dansez, mișc tigaia într-un anumit fel, nu gătesc robotic. Am învătat că apa simte, totul în jurul nostru are energie. Cel mai important este ce transmiți preparatului în momentul în care îl faci. Țelul meu ca bucătar este să readuc în farfurie preparatele care au disparut. Gătesc cu inima. Cred în purificarea locului în care gătesc, comunic cu preparatele, respect temperaturile pentru fiecare ingredient, astfel să nu îl <deranjez>, să nu-l forțez. Îmi doresc să aduc stilul vechi de a găti, la temperaturi joase și constante, încerc să prepar cât mai puțin legumele”, a subliniat Chef Alexandru Niță care își proiectează oaspetele ca fiind o persoană care dorește reintoarcerea la valorile familiale, care apreciază gustul mâncării preparată cu suflet. Mai mult, acesta își dorește să introducă în meniu elemente care au disparut din consumul nostru curent, precum apracașul sau hriscă.

ROST înseamnă atenție la fiecare detaliu, de la meniu la decor și atmosfera caldă, liniștitoare, de familie, cu accente moderne și te îmbie la socializare. Designul a fost gândit de o tânără arhitectă, Larisa Rățoi, adeptă a stilului hollywoodian al anilor ’50, dar și al mișcării post-pop contemporană.

Ne-am dorit să ne întoarcem la elementul primordial al arhitecturii vernaculare care, dincolo de culori suprasaturate, de ornamente, de elemente arhaice, este caracterizata de întoarcerea la natură. Materialele au fost folosite în stare brută. În sala barului am creat o cunună supradimensionată care respectă spiritul flamboaiant al ansamblurilor florale românești tradiționale. Îmi place să las elementele vechi să inspire cele noi”, a precizat Larisa Rățoi.

“Un factor care ne diferențiază de celelalte restaurante din piață este viziunea clară asupra viitorului. Dorim să creștem organic, pas cu pas, fără să compromitem calitatea produselor, serviciilor și interacțiunea cu clienții noștri.  Astfel, putem asigura o comunicare continua și prietenoasă cu oaspeții pe care îi informăm despre proveniența materiei prime, a modului în care preparăm mâncarea și care este „istoria” din spatele rețetei”, a adaugat Alexandru Cojocaru.  

 

BVBStiri BVB

ELECTROARGES SA (ELGS) (29/05/2020)

Incetare Mandat Reprezentanti Permanenti, Numire Reprezentanti Permanenti

TERAPLAST SA (TRP) (29/05/2020)

Rezultatul procesului de consultari cu sindicatul

SIF BANAT CRISANA S.A. (SIF1) (29/05/2020)

Document informare - alocare actiuni

SIF BANAT CRISANA S.A. (SIF1) (29/05/2020)

Raportare conform art. 69 alin. (1) din Legea 24/2017