Update articol:

China anunţă crearea unui fond pentru a ajuta ţările în curs de dezvoltare să-şi protejeze biodiversitatea

china Yuanul chinez

China va cheltui 1,5 miliarde de yuani (230 milioane de dolari) pentru a ajuta ţările în curs de dezvoltare să-şi protejeze biodiversitatea, a anunţat marţi preşedintele chinez Xi Jinping, în cadrul conferinţei ONU privind biodiversitatea desfăşurată online şi cu prezenţă fizică în oraşul Kunming din sud-vestul Chinei, relatează Xinhua, dpa şi Reuters.

China va contribui cu suma menţionată la un nou fond consacrat biodiversităţii şi invită şi alte ţări să contribuie la acesta, a spus Xi, care a promis totodată că ţara sa îşi va accelera eforturile de a împiedica extincţia unor specii, inclusiv prin extinderea rezervaţiilor naturale.

Liderul chinez a recunoscut în acelaşi timp în discursul său, transmis prin videolink, impactul major pe care îl are criza climatică asupra ecosistemelor şi a afirmat că ţara sa îşi va spori capacităţile de energie regenerabilă prin accelerarea proiectelor de centrale solare şi eoliene.

China este cel mai mare producător de gaze de seră şi cel mai mare consumator de cărbune de pe plan global, circa 60% din necesităţile sale în creştere de energie fiind asigurate de cărbune, menţionează dpa.

Conferinţa ONU privind biodiversitatea, începută luni şi care se desfăşoară în mare parte online ca urmare a pandemiei de coronavirus, reuneşte aproape 200 de delegaţii în încercarea de a conveni asupra unui nou acord-cadru similar celui de la Paris din 2015 vizând limitarea încălzirii globale.

Reuniunea din această săptămână, cunoscută şi sub denumirea COP15, va fi urmată de noi negocieri în Elveţia, în ianuarie, înaintea adoptării unei strategii finale, prevăzută pentru o altă reuniune, cu prezenţă fizică, tot la Kunming, în perioada 25 aprilie – 8 mai 2022.

Potrivit ONU, în prezent 1 milion de specii de animale şi plante sunt ameninţate cu dispariţia, mai multe decât oricând în istoria omenirii, potrivit Agerpres.

BVBStiri BVB

ALRO S.A. (ALR) (15/10/2021)

Raport conf. art. 108 Legea 24/2017 (R)

SOCIETATEA ENERGETICA ELECTRICA S.A. (EL) (15/10/2021)

Convocare AGEA pentru data de 8 decembrie 2021

SIF TRANSILVANIA S.A. (SIF3) (15/10/2021)

Act aditional la contract de credit

ALRO S.A. (ALR) (15/10/2021)

Raport conf. art. 108 Legea 24/2017 (R)