Update articol:

China modernizează industria de producție pentru siguranța economiei globale (Xinhua)

La baza de producția inteligentă Goertek din orașul Weifang, provincia Shandong din estul Chinei, tone de componente sunt asamblate în echipamente de Virtual Reality (VR) pentru a fi livrate în diferite țări, scrie Xinhua.

Potrivit lui Chang Gang, vicepreședinte de marketing și vânzări al Goertek Inc., firma este unul dintre puținii producători de VR la nivel global care a atins o producție de 1 milion de seturi. Este de asemenea unul dintre cei mai mari producători de căști VR „mid and high-end”.

Potrivit Xinhua, Goertek este simbolul industriei de producție avansată din China. La Conferința Mondială de Producție Avansată 2022, care s-a încheiat vineri la Jinan, reședința provinciei Shandong, întreprinderile și experții s-au adunat pentru a discuta chestiuni privind dezvoltarea producției avansate la nivel mondial.

În calitate de producător important, creșterea constantă și modernizarea industriei manufacturiere ale Chinei aduc certitudine economiei globale, spun experții, potrivit Xinhua.

Datele Ministerului Industriei și Tehnologiei Informaționale al Chinei arată că valoarea adăugată a sectorului de producție din China a crescut de la 16,98 trilioane de yuani (aproximativ 2,46 trilioane de dolari SUA) în 2012 la 31,4 trilioane de yuani în 2021.

În procesul de transformare a industriei prelucrătoare, China a construit un sistem industrial modern condus de industria prelucrătoare avansată, promovând industria prelucrătoare în segmentul mediu și înalt al lanțului valoric.

Luând ca exemplu motorul diesel autohton al Chinei, eficiența termică a motoarelor diesel produse de Weichai Holding Group Co. Ltd. a depășit 51%. În comparație cu produsele primare de pe piață, consumul anual de combustibil și emisiile de dioxid de carbon ale acestui tip de motor au fost reduse cu 10%.

Ban Ki-moon, fost secretar general al Națiunilor Unite, a declarat printr-un scurt videoclip la conferință că industria de producție stă la baza dezvoltării durabile și a creșterii economice a Chinei. El a mai spus că China a contribuit la atingerea obiectivelor de dezvoltare ale mileniului și a obiectivelor de dezvoltare durabilă stabilite de Națiunile Unite.

Zhang Li, șeful Centrului Chinez pentru Dezvoltarea Industriei Informaționale, consideră că integrarea profundă a tehnologiei informației de nouă generație și a tehnologiei avansate de fabricație pătrunde acum în toate aspectele producției avansate.

Clusterele tehnologice  formate din segmente precum inteligența artificială, internetul mobil și blockchain vor continua să promoveze integrarea în dezvoltare în multe domenii.

Concluzia conferinței a fost globalizarea economică este o tendință ireversibilă, iar deschiderea și cooperarea sunt căile pentru dezvoltarea industriei manufacturiere avansate, scrie Xinhua.

Potrivit Ministerului Industriei și Tehnologiei Informației, China va continua să urmărească deschiderea la nivel înalt a industriei de producție și să îmbunătățească mediul de afaceri. În același timp, China va încuraja companiile naționale să consolideze cooperarea internațională, să se integreze în lanțul industrial global și să contribuie la stimularea creșterii economice globale. ■

 

BVB | Știri BVB

ONE UNITED PROPERTIES (ONE) (06/10/2022)

Eliberare unitati rezidentiale si locuri de parcare in cadrul One Cotroceni Park

EVERGENT INVESTMENTS S.A. (EVER) (06/10/2022)

Finalizarea Programului nr. 6 de rascumparare actiuni

CHIMCOMPLEX S.A. BORZESTI (CRC) (06/10/2022)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

BANCA TRANSILVANIA S.A. (TLV) (06/10/2022)

Notificare - rascumparare actiuni proprii 03.10.-05.10.2022