Update articol:

Cîţu: E normal să avem o discuţie în Coaliţie înainte de a aproba rectificarea; vreau să văd cum au fost alocate resursele

Citu

O discuţie în Coaliţie înainte de a aproba rectificarea bugetară este normală, pentru a vedea cum au fost alocate resursele către ministere, a declarat vineri preşedintele PNL, Florin Cîţu, la predarea mandatului de ministru al Investiţiilor şi Proiectelor Europene.

“Nu a spus nimeni că sunt nemulţumiri. Am spus doar că e normal să avem o discuţie în Coaliţie înainte de a aproba rectificarea bugetară. Sunt resurse care vor fi alocate către ministere. Vreau să văd cum au fost alocate. Este un lucru normal. Nu a spus nimeni că sunt nemulţumit. (…) Dacă sunt lucruri acolo care nu sunt conforme cu ceea ce am discutat în programul de guvernare, atunci putem să discutăm. Dar în acest moment nu există nicio nemulţumire. Doar vrem să ne uităm pe rectificare, încă nu am văzut-o, de aceea e bine să o vedem şi noi în Coaliţie înainte”, a explicat Cîţu, potrivit Agerpres.

Întrebat dacă va putea fi menţinută ţinta de deficit 5,84%, anul viitor, el a subliniat că aceasta este asumată şi acceptată de Comisia Europeană şi pe baza ei au fost făcute şi evaluările agenţiilor de rating.

“Pentru anul viitor, 5,84%. La predare/primire domnul ministru (fostul ministru al Finanţelor, Dan Vîlceanu – n. r.) a lăsat un buget pentru anul viitor cu un deficit de 5,84%, construit pe legislaţia în vigoare. Dacă vor apărea alte acte normative noi până la momentul elaborării bugetului, acelea vor fi introduse în buget, dar acea limită de 5,84% e dată de traiectoria pe care ne-am asumat-o, şi a fost acceptată de Comisia Europeană, a deficitului bugetar până în 2024. Deci, e o limită pe care ne-am asumat-o şi în baza căreia au fost făcute evaluările de către agenţiile de rating. În baza acestei evoluţii a deficitului a fost şi crescută perspectiva de la negativ la stabil. Orice modificare vine şi cu consecinţe”, a punctat Cîţu.

Pe de altă parte, acesta a afirmat că, după ce va fi aprobată rectificarea bugetară, se va discuta şi despre prefecţi şi secretarii de stat.

“Noi deja avem numiţi şi prefecţi şi secretari de stat, nu pot să fie discuţii acolo, dar vom reveni în partid după această perioadă şi vom vedea dacă trebuie să modificăm undeva”, a subliniat preşedintele PNL.

BVB | Știri BVB

PATRIA BANK S.A. (PBK) (21/01/2022)

Rezultate subscriere majorare capital social

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (21/01/2022)

Raport conf. art. 108 Legea 24/2017 (R)

VES SA (VESY) (21/01/2022)

Convocare AGAO 21/22.02.2022 - varianta in limba Engleza