Update articol:

CNAB: Întreruperea comunicaţiilor pe Aeroportul Henri Coandă nu are legătură cu alerta cu bombă de la bordul aeronavei TAROM

aeroport otopeni

Bucureşti, 24 mar/Agerpres/ – Întreruperea programată a comunicaţiilor, pentru aproximativ o oră, pe Aeroportul Henri Coandă pentru înlocuirea unui echipament IT nu are nicio legătură cu ameninţarea cu bombă de la bordul aeronavei TAROM, precizează, vineri, Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti (CNAB).

“O ameninţare cu bombă la bordul unei aeronave care efectua cursa RO 154 (Tel Aviv – Bucureşti) a fost primită pe o adresă publică de e-mail a CNAB la ora 1:23. Conform procedurilor în vigoare, s-a anunţat imediat compania aeriană şi totodată s-a constituit celula de criză a aeroportului Henri Coandă care a analizat ameninţarea. După efectuarea propriei analize, compania aeriană (TAROM, n.r.) a decis ca aeronava să aterizeze Istanbul. Fără vreo legătură cu ameninţarea de mai sus, începând cu ora 0:00 a zilei de 24 martie, pentru un interval de 3-4 ore, a fost programată o întrerupere a comunicaţiilor pe aeroportul Henri Coandă, în vederea înlocuirii unui echipament IT”, se menţionează în comunicatul CNAB.

Conform reprezentanţilor CNAB, acţiunea de întrerupere a comunicaţiilor pe aeroport a fost anunţată cu mai mult de o săptămână în avans, atât intern cât şi către toţi utilizatorii externi, inclusiv către companiile aeriene şi agenţii de handling, pentru ca aceştia să-şi ia măsurile necesare iar traficul aerian să nu fie afectat.

“Prin eforturile echipei IT, perioada de întrerupere a comunicaţiilor a fost scurtată la circa o oră. Precizăm că astfel de întreruperi, de scurtă durată, ale comunicaţiilor au mai avut şi vor mai avea loc, cu anunţarea prealabilă a colaboratorilor, până la finalizarea proiectului de upgradare a echipamentelor arhitecturii de reţea business a CNAB. Serviciile de specialitate nu au sesizat nici în acest interval şi nici ulterior vreun atac cibernetic”, se mai precizează în comunicat.

Vineri dimineaţa, compania TAROM a anunţat că o aeronavă care efectua cursa Tel Aviv-Bucureşti a aterizat de urgenţă la Istanbul din cauza unei ameninţări cu bombă care, ulterior, s-a dovedit a fi falsă. 

BVB | Știri BVB

PROMATERIS S.A. (PPL) (04/10/2023)

Hotarari AGA Ordinara si Extraordinara 4.10.2023

INFINITY CAPITAL INVESTMENTS S.A. (SIF5) (04/10/2023)

Vanzarea pachetului de actiuni detinut la Sinterom S.A.

S.P.E.E.H. HIDROELECTRICA S.A. (H2O) (04/10/2023)

Numire membri provizorii Directorat

INFINITY CAPITAL INVESTMENTS S.A. (SIF5) (04/10/2023)

Demersuri privind vanzarea pachetului de actiuni detinut la Elba S.A.

S.P.E.E.H. HIDROELECTRICA S.A. (H2O) (04/10/2023)

Componenta comitetelor consultative ale Consiliului de Supraveghere