Update articol:

Comisia Europeană acuză Apple că a abuzat de poziţia sa dominantă pe piaţă

Margrethe Vestager/ Photographer: Stine Heilmann/ Source: EC - Audiovisual Service Margrethe Vestager/ Photographer: Stine Heilmann/ Source: EC - Audiovisual Service

Comisia Europeană a transmis companiei americane Apple opinia sa preliminară potrivit căreia aceasta a abuzat de poziţia sa dominantă pe pieţele de portofele mobile pe dispozitivele iOS, informează un comunicat al Executivului comunitar, potrivit Agerpres.

Prin limitarea accesului la tehnologia standard folosită pentru plăţile contactless prin intermediul dispozitivelor mobile în magazine (NFC- comunicare în câmp apropiat), Apple a restricţionat concurenţa pe pieţele de portofele mobile pe dispozitivele iOS.

Comisia contestă decizia Apple de a-i împiedica pe dezvoltatorii de aplicaţii pentru portofele mobile să aibă acces la hardware şi software pe dispozitivele lor, în beneficiul propriei soluţii a companiei americane, Apple Pay.

“Plăţile mobile joacă un rol în creştere rapidă în economia noastră. Este important pentru integrarea pieţelor europene de plăţi ca consumatorii să beneficieze de un sistem de plăţi competitiv şi inovativ. Avem indicii că Apple a restricţionat accesul terţilor la tehnologia cheie necesară pentru a dezvolta soluţii rivale de portofele mobile pe dispozitivele Apple. În obiecţiile formulate, am descoperit că Apple ar fi putut restricţiona concurenţa, în beneficiul propriei sale soluţii, Apple Pay. Dacă se va confirma, un astfel de comportament ar fi ilegal conform reglementărilor UE privind concurenţa”, a afirmat comisarul european pentru concurenţă, Margrethe Vestager.

BVB | Știri BVB

ROMCARBON SA (ROCE) (19/05/2022)

Conferinta telefonica investitori si analisti 19 Mai 2022

ROPHARMA SA (RPH) (19/05/2022)

Raport anual 2021 - format ESEF

SIF BANAT CRISANA S.A. (SIF1) (19/05/2022)

Adjudecare licitatie de catre filiala SIF Banat-Crisana

AAGES S.A. (AAG) (19/05/2022)

Hotarari CA din 19.05.2022

ROMCARBON SA (ROCE) (19/05/2022)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014