Update articol:
Congresul extraordinar al PSD, pentru desemnarea candidatului la prezidenţiale, a început la Palatul Parlamentului (Video)

 Viorica Dăncilă a fost desemnată candidat al PSD la prezidențiale (actualizare)

ACTUALIZARE 

Președintele PSD, Viorica Dăncilă, a fost desemnată ofical, de către Congresul PSD, candidat al partidului la alegerile prezidențiale din anul 2019.

***

Secretarul general PSD Mihai Fifor a declarat sâmbătă la Congresul PSD:

  • Suntem aici să dam un vot de încredere pentru Viorica Dăncilă. Vreau azi să îi transmitem energia noastră, încredere și spriin să câștige această uriașă bătălie pentru PSD, alegerile prezidențiale;
  • Există un principiu de la care Viorica Dăncilă nu a abdicat niciodată, sa rezolve cu prioritate problemele oamenilor. Asta pentru că Vioricăi Dăncilă îi pasă și pentru că este un om pentru oameni.
  • Prezidențialele sunt catalizatorul pentru celelalte tipuri de alegeri. Avem cu cine. Avem nu doar cele mai organizate structuri interne, avem oameni cu experiență în domeniile lor.
  • Românii nu mai răbdare, așteaptă un președinte muncitor și implicat, un președinte al tuturor românilor. PSD oferă românilor un lider ferm, dar empatic, unificator și neconflictual, direct, sincer, cinstit și foarte bun organizator. Are respect pentru medici, anteprenori, țărani, polițiști. PSD este gata să dea României prima femeie președinte.

***

Congresul extraordinar al Partidului Social Democrat (PSD) pentru desemnarea candidatului la alegerile prezidenţiale a început, sâmbătă, la Palatul Parlamentului.

Congresul Extraordinar al Partidului Social Democrat de desemnare a candidatului pentru alegerile prezidențiale

Publicată de Partidul Social Democrat pe Sâmbătă, 24 august 2019

Într-o declaraţie acordată presei, înainte de intrarea în sala în care au loc lucrările Congresului, Viorica Dăncilă, prim-ministru şi preşedinte al Partidului Social Democrat, a declarat că intră în competiţie cu şanse „de câştigător”.

„Voi fi primul preşedinte al ţării, voi fi primul preşedinte femeie al acestei ţări”, a spus Dăncilă.

Pe 23 iulie, după reuniunile de conducere ale partidului în care a fost validată candidat al PSD, liderul social-democraţilor, Viorica Dăncilă, a declarat că decizia Biroului Permanent Naţional şi a Comitetului Executiv Naţional de a o desemna candidat la prezidenţiale o onorează şi o responsabilizează, menţionând că ştie că nu va fi o luptă uşoară, pentru că partidul „pleacă dintr-o situaţie dificilă”.