Update articol:

Consiliul Concurenţei a aprobat concentrarea economică realizată prin achiziţia Decirom de către TTS

Logo Consiliul Concurentei

Consiliul Concurenţei a aprobat săptămâna trecută concentrarea economică realizată prin dobândirea controlului unic de către Transport Trade Services (TTS) asupra Decirom, conform unui raport transmis luni Bursei de valori Bucureşti de TTS.

Decirom Constanţa este o companie cu o activitate de peste 70 de ani în portul Constanţa în domeniul operării şi depozitării de mărfuri vrac solid şi dispune de capacităţi de operare complementare capacităţilor operate de grupul TTS în portul Constanţa, potrivit Agerpres.

Realizarea tranzacţiei urmează a fi dezbătută în, şi este supusă aprobării Adunării Generale Extraordinare a Acţionarilor TTS convocată pentru 19 iunie 2023, se menţionează în raport.

Grupul de societăţi Transport Trade Services este compus din TTS (Transport Trade Services) şi cele 13 filiale în care TTS deţine, direct sau indirect, mai mult de 50% din capitalul social.

Grupul furnizează servicii logistice integrate, respectiv servicii de transport pe Dunăre, transbord (între unităţi de transport, din magazii, silozuri etc.), înmagazinare (magazii, silozuri, unităţi fluviale tip magazie etc.), agenturare (producerea de documente specifice) şi orice alte servicii specifice managementului lanţului logistic.

Mărfurile principale transportate şi operate în porturi sunt mărfuri vrac uscate, respectiv produse minerale (materii prime pentru industria siderurgică şi laminate), produse agricole (cereale, oleaginoase şi furaje) şi produse chimice (rocă fosfatică şi produse finite ale industriei îngrăşămintelor chimice).

Baza de active a Grupului include o flotă fluvială cu o capacitate de aproape 800.000 tone, opt macarale plutitoare, precum şi terminale portuare în Constanţa şi în şapte porturi fluviale dunărene.

În iunie 2021, acţiunile emise de TTS au fost admise la tranzacţionare pe piaţa reglementată administrată de BVB, la categoria Premium, în urma încheierii cu succes a ofertei publice iniţiale secundare de vânzare derulate de Swiss Capital, prin care acţionarii societăţii au vândut 50% din acţiuni, societatea fiind evaluată la 107 milioane de euro.

BVB | Știri BVB

S.N.T.G.N. TRANSGAZ S.A. (TGN) (02/06/2023)

Fitch confirma Ratingul BBB- cu perspectiva stabila

SIF OLTENIA S.A. (SIF5) (02/06/2023)

Demersuri privind vanzarea pachetului de actiuni detinut la IAMU S.A.

Banca Transilvania TURBO LONG 10/1.77/1.82 (EBTLVTL19) (02/06/2023)

Notificare Erste Group Bank AG - EBTLVTL19 este sold-out