Update articol:

Coronavirus: Australia extinde restricţiile pentru călătoriile internaţionale cu alte trei luni

Australia a anunţat că îşi va extinde restricţiile la frontierele internaţionale pentru încă cel puţin trei luni, pentru a proteja ţara împotriva răspândirii noului tip de coronavirus, informează vineri dpa, potrivit Agerpres.

Restricţii pentru toţi vizitatorii străini au fost anunţate în martie, cetăţenii australieni şi rezidenţii permanenţi având de asemenea interzis să părăsească ţara, exceptând cazul în care obţin o derogare.

La recomandarea Comitetului Principal al Australiei pentru Protecţie în domeniul Sănătăţii (AHPPC), ministrul australian al sănătăţii Greg Hunt a anunţat joi seara că perioada de urgenţă va fi extinsă până cel puţin pe 17 decembrie.

“AHPPC a avertizat că situaţia pe plan internaţional şi intern privind COVID-19 continuă să prezinte un risc inacceptabil la adresa sănătăţii publice”, informează Hunt într-un comunicat. “Extinderea perioadei de urgenţă este un răspuns potrivit la acest risc”, subliniază Hunt într-un comunicat.

În această perioadă de urgenţă sunt de asemenea suspendate zborurile regulate internaţionale şi croazierele, fiind protejat comerţul şi aprovizionarea cu unele bunuri esenţiale.

Parlamentarii au criticat vehement această poziţie dură, afirmând că executivul neglijează faptul că 23.000 de australieni locuiesc peste hotare. Purtătoarea de cuvânt pentru probleme interne a laburiştilor, Kristina Keneally, l-a acuzat vineri pe premierul australian că “îşi abandonează cetăţenii”.

În iulie, guvernul a limitat la 4.000 numărul de sosiri săptămânale în ţară, iar statele au început să oblige oamenii la carantină obligatorie la hotel timp de două săptămâni.

Cabinetul Naţional va decide vineri dacă acest plafon pentru numărul de sosiri va fi majorat.

Australia a înregistrat până vineri un număr de 737 de decese cauzate de COVID-19 şi 26.049 de contaminări, potrivit celor mai recente cifre date publicităţii de Ministerul Sănătăţii. 

BVBStiri BVB

OIL TERMINAL S.A. (OIL) (25/09/2020)

Raport curent conform art. 234, lit. i). al Regulamentului ASF nr. 5/2018

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (25/09/2020)

Raport conf. art. 92 ind. 3 Legea 24/2017

C.N.T.E.E. TRANSELECTRICA (TEL) (25/09/2020)

Notificare prag detineri >5%, respectiv <5%, DEDEMAN SRL si PAVAL HOLDING SRL

SIF OLTENIA S.A. (SIF5) (25/09/2020)

Decizie ASF nr. 1133/24.09.2020