Update articol:

Cristina Prună, deputat USR: „România a plătit cel mai mare preț din Uniunea Europeană pentru importurile de gaze naturale rusești, în primele trei luni”

„În primele trei luni ale acestui an, România a plătit cel mai mare preț din Uniunea Europeană pentru importurile de gaze naturale rusești. Prețul, măsurat de Comisia Europeană la graniță arată disfuncționalitatea pieței românești de gaze naturale”, a afirmat Cristina Prună, deputat USR, într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Aceasta a mai precizat: „Nu avem suficiente surse de diversificare a importurilor, producția internă nu acoperă integral nevoia de consum, așa că suntem captivi gazelor rusești.

Pentru această stare de fapt trebuie să le mulțumim tuturor zeilor patrioți care au dirijat politicile publice în sectorul energetic românesc și care au alimentat publicul cu teorii ale conspirației că vin străinii și ne fură resursele. Avem gaze naturale, dar le ținem în pământ, dându-le rușilor un avantaj nesperat în România!

Mulțumiri speciale merită și trioul Dragnea-Vâlcov-Teodorovici care a distorsionat cu totul piața de gaze din România, prin adoptarea OUG114/2018, care a avut “meritul” să crească în primele trei luni și volumul de gaze importate de la ruși!”